Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Киянам, які постраждали від обстрілів, нададуть допомогу – про що йдеться

Якщо несучі конструкції будинку, який постраждав, неушкоджені, то влада міста оперативно його відновить

Фото: УНІАН, КМДА. Колаж: Pro Гроші

Українці отримають тимчасове житло

Фото: УНІАН, КМДА. Колаж: Pro Гроші

Внаслідок атаки на столицю, яка відбулась у середу, 13 грудня, у Дніпровському районі постраждав будинок. Уламки балістичної ракети впали на будівлю. Саме тому його мешканців оперативно евакуювали ще вночі. Ба більше, людям нададуть тимчасове житло.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Наслідки ворожої атаки у Дніпровському районі

Як відомо, уламки збитої ракети впали у двір в Дніпровському районі. Саме тому постраждали:

  • багатоквартирний будинок;

  • дитсадок;

  • припарковані авто, яку були у дворі загорілись;

  • повилітали шибки в прилеглих будинках і школі.

Мешканців пошкодженого будинку евакуювали ще вночі. А станом на зараз, тривають слідчі дії, після яких мешканцям дозволять забрати з домівок необхідні речі.Вже після цього розпочнеться експертиза.

Тобто, якщо несучі конструкції будинку неушкоджені, то влада міста оперативно відновить житло. Однак у випадку, якщо пошкодження виявляться критичними, то розглядатимуть варіант його капітального ремонту. За словами міського голови, відновлюватимуть і дитсадок.

На час відновлення міська влада надасть тимчасове житло постраждалим мешканцям. Зазначається, що на місці працює пункт обігріву.

"Цієї ночі уламки іншої ракети впали й на територію однієї з міських лікарень у Дніпровському районі. Пошкоджена будівля моргу, а також незначних ушкоджень зазнав корпус медзакладу", — додають у КМДА.

Загалом, внаслідок нічної російської атаки постраждали 53 людини, 20 з них шпиталізували. Також ще 33 людини отримали медичну допомогу на місці.

Що відомо про нічну атаку на Київ

Згідно з даними, які були опубліковані представниками ЗСУ, вночі, 13 грудня, російська окупаційна армія випустила по території України 10 дронів. Також відомо про 10 ракет, які були направлені саме в сторону столиці України – міста Київ.

Відомо, що всі 10 "шахедів", які були випущені по Україні, вдалося ліквідувати силам протиповітряної оборони. Наприклад, більшість дронів збили на території Одещини.

За даними Генштабу, росіяни випускали по Україні ракети з комплексу С-400, а також "Іскандер". Всі 10 ракет вдалося знищити силам ППО, однак у деяких районах міста є пошкодження через уламки.

Якщо ви хочете дізнатися більше інформації стосовно подій, які відбулися сьогодні вночі в Україні, то читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Нагадаємо, що вже раніше сайт Pro Гроші розповідав вам про те, чим обернулося для України підписання Будапештського меморандуму та коли це відбулося. Також ми повідомляли, за яких умов наша держава може програти у війні проти агресора.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.