Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Революція цін: як змінилась вартість новобудов у Києві наприкінці листопада

У деяких сегментах мер квадратний став коштувати дешевше, однак деякі навпаки подорожчали

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на новобудови дещо змінились

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості маже щодня оновлює свої ціни. Тому українцям, а особливо тим, хто зараз шукає житло, варто завжди бути в курсі будь-яких змін. Адже лише за один місяць ціни на квартири на первинному ринку зазнали змін, а особливо в сегменті "Економ".

Про це пише сайт Pro Гроші.

Скільки коштує житло на первинному ринку нерухомості

Згідно з сайтом ЛУН, середня ціна на первинці у столиці стала більшою. Однак дорожчати почали не всі види квартир. Наприклад, менше українці заплатять за житло сегмента "Преміум" та "Бізнес"

У жовтні середня ціна за квадрат нерухомості у сегменті "Преміум" становила на ринку 115 000 гривень. А от у листопаді цінник опустився до 113 700 гривень за метр квадратний.

Зовсім інша ситуація відбулась за метр квадратний в сегменті "Комфорт". Там ціна зросла, однак подорожчання відбулося незначне. У жовтні українці могли віддати 37 500 гривень, а от у жовтні вже — 37 800 гривень.

Відбулося здешевшання й у сегменті "Бізнес". Тут ціна впала на 800 гривень та становить зараз 70 900 гривень за квадрат. А от найбільше подорожчав саме сегмент "Економ". Тет метр квадратний піднявся в ціні на 1 600 гривень та став коштувати 39 500 гривень.

Чи вигідніше купувати квартиру в іпотеку, ніж орендувати її

Дещо раніше експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші розповіла, що, якщо людина має фінансову стабільність, може постійно здійснювати на виплати по іпотеці та перший внесок, то кредит може бути вигіднішою альтернативою оренди.

Саме в цьому випадку власність над квартирою відкриває ширші можливості для людини. Виходить, що з орендою житла українець фактично платить аналогічну суму, але за чуже місце проживання. У такому випадку у вас немає можливості власності, але постійно є ризик можливого виселення власником.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації та детальних лайфхаків від нашого експерта ви можете знайти в матеріалі за посиланням.

Де знаходиться найдорожчий гараж в Україні

Редакція сайту Pro Гроші вирішила знайти найдорожчий гараж в Україні. І як виявилося, він знаходиться у Львові. Власники "будинку" для транспортного засобу просять за нього 135 000 доларів (5 062 500 гривень за середнім курсом банківського долара до гривні).

За цю вартість пропонують гараж загальною площею 182 квадратних метрів, який розділений на два поверхи (перший – 90 кв. м, другий – 92 кв. м). Також варто зазначити, що:

  • довжина гаража – 11,82 метра;

  • ширина – 7,60 метра;

  • висота стелі – 3,38 метра на першому поверсі, 2,67 метра на другому.

Приміщення оснащене електричним і твердопаливним опаленням. Більше про найдорожчий гараж в Україні читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, який феномен відбувся на ринку нерухомості. Також ми писали, скільки доведеться заплатити за гаражі в Києві, Львові та Дніпрі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.