Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Вам точно не відмовлять – як орендувати житло з домашнім улюбленцем

Сьогодні 75% власників нерухомості зі 100% категорично проти домашніх тварин у квартирі чи будинку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть жити на орендованій квартирі разом зі своїми тваринами

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Чимало українців мають домашніх улюбленців. Однак знайти орендоване житло, де вам дозволять бути з твариною, не так просто, як здається. Власники нерухомості бояться неприємного запаху, зіпсованих меблів та ще багато чого. Та знайти житло на ринку все-таки можливо.

Про це розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак, пише "Суспільне".

Чому орендодавці проти

Сьогодні 75% власників нерухомості зі 100% категорично проти домашніх улюбленців. Дехто з цієї статистики готовий зробити виняток для невеличких тварин. Наприклад, хомʼяк, кіт тощо. Однак, якщо у вас велика тварина, наприклад, собака, то вам поступки точно робити не будуть.

"Я вважаю стереотипним мисленням, що чотирилапі обов'язково заподіють шкоду ремонту. Вихована тварина поводиться добре й не завдає шкоди", – говорить експертка.

Ще одна причина відмови – шерсть. Адже вона залишається у квартирі й може зумовити алергію в наступних орендарів. Але у такий спосіб власники знову ж приховують свій страх залишитися з погризеними меблями, які ніхто не компенсує, запевняє Вікторія Берещак. Бо хороший власник житла обов'язково замовляє клінінг після попередніх орендарів, а все спеціалісти прибирають будь-яку шерсть.

Як нівелювати страх "погризених меблів"

"По-перше, одразу проговорити, що у вас є тварина, якої породи й наскільки велика. А також заявити про готовність збільшити депозит за квартиру щонайменше на 20-30%, а краще — помножити на два. Шанси отримати житло збільшаться, а цей депозит ви потім повернете, коли будете виїжджати з цієї квартири. Якщо вона, звісно, не буде пошкоджена", – каже оглядачка ринку нерухомості.

Другий момент: аби убезпечити себе та власника нерухомості, то пропишіть всі умови в договорі оренди. Обовʼязково там має бути вказано, хто несе відповідальність за те, що тварина або пошкодить якісь предмети. А вже перед заїздом разом з власником переконайтеся, що меблі у хорошому стані.

Також, аби спростити пошук житла, то ви можете скористатися соцмережами, адже там є дуже багато груп, через які пропонують людям нерухомість і одразу зазначають, погоджуються вони на тварин чи ні.

Як тварина квартиранта впливає на ціну

Як правило, власники нерухомості, які до цього були проти тварин, але готові йти на поступки, підіймають орендну платню. Це в межах від 30 до 60%. Все залежить від квартири й ремонту в ній.

Але також важливо розуміти, що повномасштабна війна вплинула, як на ринок, так і на людей. Саме тому більшість власників нерухомості вже звикають до того, що чотирилапий друг — це ваш супутник по життю. А тому експертка надіється, що надалі в Україні буде лише легше винаймати житло людям з тваринами.

Раніше ми пояснювали, що треба знати українцям про ввезення тварин за кордон. Також ми писали про спільну лежанку для собак і людей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.