Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Зараз або ніколи? Коли українцям найвигідніше купувати квартиру

Для купівлі нерухомості необхідно насамперед покладатися на свої фінансові можливості та потреби

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Купівля квартири

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Перед купівлею нерухомості багато людей починають задумуватися, а чи існує взагалі якийсь період, який вважається найвдалішим для того, аби стати власником житла. До того ж, оскільки зараз в Україні триває повномасштабна війна, громадяни сумніваються, чи варто саме зараз купувати нерухомість або краще почекати до закінчення воєнного стану.

Розповідаємо, коли найвигідніше купувати квартиру в Україні.

В якому сезоні краще купувати квартиру

Як правило, сезон, коли найвигідніше купувати нерухомість, може залежати від кількох факторів. Йдеться про:

  • регіон;
  • ринкові умови;
  • сезонні пропозиції від забудовників тощо.

Якщо врахувати усі вищеперераховані чинники, то можна зробити висновок, що в деяких містах ринок нерухомості більш активний навесні та влітку. Як правило, в цей період можна спостерігати широкий вибір комплексів, квартир та інших пропозицій від забудовників.

Проте, кожна людина має розуміти, що купівля нерухомості це дуже серйозний крок, тому все має залежати насамперед від життєвих обставин покупця, його фінансових можливостей та вимог до квартири.

Чи варто чекати закінчення війни для купівлі квартири

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак пояснила, що вартість квадратного метра на ринку нерухомості в умовах війни поступово зростає. Це означає, що після закінчення воєнного стану українці вже не зможуть придбати квартиру за ті ж гроші, що й зараз.

За її словами, зараз зростання вартості нерухомості відбувається менш швидкими темпами, однак, коли на ринку стабілізується інвестиційний попит, то нерухомість дорожчатиме значно швидше.

"Таким чином, якщо зараз у людей є реальна потреба та фінансові можливості для купівлі квартири вже зараз, то не варто гаяти часу та чекати, поки квадратний метр зросте в ціні у два, а то й у три рази", – зазначила експертка.

При цьому, якщо зараз людина придбає квартиру, але з часом у неї зміниться життєвий сценарій, то після закінчення воєнного стану вона зможе цю квартиру продати, заробити додаткові кошти на зростанні ціни квадратного метра та інвестувати у бажане житло.

Раніше ми писали, скільки коштують найдорожчі квартири в Україні. Також дізнавайтеся, в яку нерухомість інвестувати під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.