Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Знущання продовжуються: як росіяни "відновлюють" знищені будинки українців в Маріуполі (фото)

Містяни скаржаться на ситуацію місцевій псевдоадміністрації, але відповідей не отримують, а тому і далі залишаються без оселі

Фото: міська рада Маріуполя, pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди залишаються без житла

Фото: міська рада Маріуполя, pexels. Колаж: Pro Гроші

Жителі Маріуполя отримали квартири із жахливим станом після ремонту від росіян. Люди запевняють, що окупанти роблять роботи лише для галочки. Адже в аварійних будинках ті відновлюють лише фасад, а от всередині залишаються руїни.

Про це йдеться у Telegram міської ради Маріуполя.

Містяни скаржаться місцевій псевдоадміністрації, але відповідей не отримують. Саме така ситуація у будинках на проспекті Металургів, 25 та 27. Російські підрядники так і не зробили роботи з внутрішнього оздоблення будинків.

"Ми, мешканці цих двох будинків, залишаємося віч-на-віч зі своїм лихом", – у розпачі пишуть маріупольці у місцевих пабліках.

Наприклад, у багатоповерховому будинку, що знаходиться на вулиці Соборній, 4 вже пів року удають, що роблять ремонту. І поки "тривають роботи", люди залишаються без опалення у квартирах.

"Починають роботу одну і ту ж – вирівнюють стіни в під'їзді вже пів року. Вікно у під'їзді поламали робітники, тепер освіжаємось цілодобово. Тепла немає у квартирі. Кілька разів у ЖЕК зверталася, реакції нуль", – скаржаться мешканці.

У Маріупольській міськраді зазначають, що окупанти здатні лише руйнувати, а ось відновити нічого не можуть.

"Така сама ситуація і з комунальною інфраструктурою, з інженерними мережами. Тож багато маріупольських родин сидять без опалення, світла та з перебоями води", – йдеться у повідомленні міської ради.

 | Фото: Міська рада Маріуполя
 | Фото: Міська рада Маріуполя
 | Фото: Міська рада Маріуполя
 | Фото: Міська рада Маріуполя
 | Фото: Міська рада Маріуполя

Фото: Міська рада Маріуполя

Фото: Міська рада Маріуполя

Фото: Міська рада Маріуполя

Фото: Міська рада Маріуполя

Фото: Міська рада Маріуполя

Що відбувається з житлом у Криму

Раніше ми вже розповідали про те, що спочатку росіяни скуповували нерухомість на півострові, адже вона була відносно дешевою. Однак наразі жителі країни ворога тікають з Криму. Після перших вибухів росіяни почали активно продавати своє житло. Ситуація стала набирати обертів особливо в останній час.

"Кількість нерухомості, виставленої на продаж, зростає з кожним днем. Ціни поки що дійсно не знижуються, а деякий час тому вони навіть зросли: причиною стали житлові сертифікати для херсонців, якими їх за зраду "нагородила" російська влада. Кілька тисяч колаборантів вирішили залишитися жити у Криму – і одразу вартість недорогого житла злетіла приблизно на 20%", – поділилася кримчанка Лєніє.

Кожного разу пропозицій на ринку нерухомості стає все більше після чергових обстрілів. Ба більше, за словами Лєніє, після таких дій росіяни розуміють, що Україна має всі шанси забрати дану територію.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації, а також дізнатися, скільки коштують квартири в Криму, можна в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, скільки коштують квартири у Києві на вторинному ринку. Також ми писали, на які поступки готові йти власники квартир в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.