Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Ці 3 відтінки змінять вашу оселю – яку палітру обрали дизайнери

За словами експертів, колірні відтінки, які будуть у тренді весною, створюватимуть відчуття радості в інтер'єрі

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть оновити свою оселю

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Кожен сезон має свої тренди, які постійно оновлюються. Дизайнери нагадують, що весна не за горами, а тому варто задуматися про зміну свого дизайну в будинку. Ба більше, вже відомі відтінки, які будуть досить популярними цього сезону. Усі вони використовуються для створення піднесеної атмосфери.

Про це пише Homes & Gardens.

Ніжно-рожевий

За словами дизайнерів, колірні відтінки, які будуть у тренді весною, створюватимуть відчуття радості в інтер'єрі. Йдеться про ніжно-рожеві чи пастельно-рожеві відтінки. Спеціалісти радять черпати натхнення зовні та вносити його всередину.

"Букет весняних квітів, тепле сонячне світло та чисте блакитне небо – усе це стає джерелом натхнення. Кольори природи виглядають свіжо й оптимістично та відображають наш настрій, коли ми проводимо багато часу на сонці", – стверджують експерти.

Якщо ви хочете додати в інтерʼєрі бежевий, то краще замінити його на ніжно-рожевий, який є чудовою альтернативою. Він створить теплу, привабливу, комфортну та вишукану атмосферу, а також зробить дещо яскравішою вашу оселю.

Яскраво-жовтий

"Цей колір теж найчастіше асоціюється з весною, бо він яскравий і радісний, а ще допомагає створити піднесений настрій у домі. Хіба це не те, що ми хочемо бачити весною?", – додають дизайнери.

Здебільшого люди не обирають такий колір, адже він надто яскравий. Однак ви можете додати його в оселю завдяки певним акцентам, наприклад, подушки, ваза, крісла тощо, а не фарбувати одразу всі стіни.

Теплі та глиняні тони

Дійсно, іноді люди бояться яскравих кольорів, адже вважають. що ті можуть виглядати агресивно, а поєднати їх з іншими відтінками, майже не можливо. У таких випадках на поміч приходять нейтральні відтінки, які підходять для кожної пори року. Йдеться про теплі та глиняні тони. Наприклад, весною вони створюють приємний та навіть освітлювальний ефект у приміщенні.

"Особливо цей колір буде доречним у маленьких приміщеннях – він чудово "приймає" ранкове весняне сонце", – кажуть експерти.

Як правильно пофарбувати стіни

Це можна зробити кількома кроками:

  • Зачистіть стіни від бруду, пилу та інших забруднень. Заповніть всі тріщини й нерівності шпаклювальною сумішшю, яка відповідає типу стін.

  • Прикрийте меблі та підлогу захисним матеріалом, щоб уникнути бризок фарби.

  • Оберіть фарбу, яка підходить для вашого типу стін та має потрібний фініш.

  • Розфарбуйте стіни підготовчим шаром.

  • Наносьте фарбу на стіни пензлями або валиком, розподіляючи її рівномірно. Дотримуйтеся напрямку знизу вгору.

  • Зазвичай рекомендується наносити два шари фарби для більш насиченого кольору та кращого покриття.

  • Дайте достатньо часу для сушіння кожного шару фарби перед нанесенням наступного.

  • Після завершення фарбування приберіть залишки фарби та зніміть захисний матеріал з меблів і підлоги.

Пам'ятайте, що хороша підготовка поверхні та правильний вибір матеріалів та інструментів є ключем до успішного фарбування стін.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.