Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Естетика та практичність: як розташувати диван у вітальні з каміном

Розміщення дивана напряму залежатиме від розміру та форми кімнати, зазначають дизайнери

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть змінити свою вітальню

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Якщо у вашій вітальні є камін, то треба досить ретельно продумати те, де саме буде стояти диван та як зробити так, щоб атмосфера у цій кімнаті була максимально комфортною. Для цього є кілька лайфхаків.

Про це пише Homes & Gardens.

Як розмістити диван відносно каміна у вітальні

Американська дизайнерка інтер'єру Соледад Альзага зазначає, що розміщення дивана напряму залежатиме від розміру та форми кімнати, а також важливо не забувати про місце розташування каміна. Дійсно, він буде природним фокусом у вітальні, але не завжди так просто поєднати його з великими предметами меблів, такими як диван.

"У великій вітальні розташуйте диван паралельно та обличчям до каміна, щоб було добре видно. Якщо у вас є додаткові місця для сидіння, як-от відповідні стільці, ви можете розташувати їх симетрично з диваном у центрі каміна", – пропонує Альзага.

Якщо у вас великий камін, то треба поставити й досить місткий диван. Так ви уникнете візуального дисбалансу, який може виникнути, якщо поєднати маленький диван з великим вогнищем.

"Уникайте розміщення великих предметів меблів перед залитими світлом вікнами, які допомагають розширити відчуття кімнати. Якщо планування вимагає такого розміщення, виберіть меблі з низькою спинкою та розмістіть якомога далі від вікон", – говорять експерти.

Які найпоширеніші помилки можна зустріти після ремонту

Іноді навіть найкращі професіонали можуть допуститися помилок у своїй роботі. А тому коли ви наймаєте людей, які вам роблять ремонт, то важливо детальне все після них перевірити, аби не було неточностей, які в майбутньому можуть вилитися в чималі проблеми.

Одна з помилок – неправильний вибір типу проводу та його з'єднання під час монтажу електрики. З цим треба бути досить обережними, адже іноді це може призвести до замикання та навіть пожежі.

При монтажі водопровідних труб недотримання температурного режиму під час їхньої спайки. Через певний час труба може почати протікати або буде мати слабкий тиск в системі.

Хибний розрахунок потужності опалення. Через це у майбутньому ви можете зіткнутися з некоректною роботою теплоносіїв.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то більше інших помилок після ремонту та того, як їх уникнути навіть самостійно, читайте в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

Ще до цього сайт Pro Гроші писав про десять предметів інтер'єру, які потрібно викинути вже зараз.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.