Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Створення гармонії: 5 кольорів штор, яких потрібно уникати у вітальні

Правильний вибір кольорів допомагає візуально змінювати розміри приміщення чи навіть зробити його світлішим

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть оновити свою вітальню

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Вмілий вибір кольорів стін та штор у вітальні відіграє ключову роль у створенні атмосфери й візуальному сприйнятті приміщення. Кольори мають великий вплив на наші почуття та настрій, тож правильно підібрані вони можуть створити затишок, зробити приміщення більш просторим або затишним. А іноді неправильними відтінками можна навіть все зіпсувати.

Про це пише Homes & Gardens.

Червоний

Якщо у вас є в кімнаті штори цього кольору, то краще від них відмовитися, якщо тільки ви не прагнете дуже традиційного вигляду. За словами дизайнерів, це точно не той колір, який додає наснаги до життя. Вся причина в тому, що червоний досить темним та втягує світло, а тому це складний колір для штор, особливо на великих вікнах.

Білий

Навіть якщо білий колір є вельми універсальним і популярним, в його чистому вигляді він може створювати складні візуальні враження. Якщо використовувати його як колір штор, він може виглядати надто офіційно та холодно, особливо якщо інші частини кімнати оздоблені у теплих відтінках. Замість цього розгляньте можливість використання ніжних відтінків білого чи кремового, щоб зберегти елегантність приміщення.

Темно-синій

Тут схожа ситуація, як і з червоним кольором, адже темно-синій теж буде поглинати світло, що проникає до кімнати через вікно. Як результат, ви матимете вітальню, яка стає темною. Такий прийом краще використати у спальні, адже він вам дасть змогу поспати більше та комфортніше.

Якщо ви все ж хочете повісити саме темні штори у вітальні чи будь-якій іншій головній кімнаті, то краще обирати матеріал, який хоч трохи був би прозорим. У цьому випадку вам допоможе щось на кшталт льону, який пропускатиме світло і не буде виглядати таким важким.

Однаковий колір штор зі стінами

Дизайнери радять, що цього краще не робити. Адже завіси на вікнах – це можливість додати простору глибини та інтересу. Тому уникайте однотону зі стінами. Дійсно це найлегший варіант, але ваша вітальня стане монотонною і в ній не буде ніякого візуального інтересу. У такому випадку краще оберіть кольори штор, які будуть трохи світлішими або темнішими за колір стіни, щоб створити тонкий контраст.

Надмірно візерунковий

Більшість дизайнерів рекомендують уникати візерункових штор і дизайнерка Енн Марі Казенс також погоджується з цим рішенням.

"Мені подобаються візерунки та текстури, проте варто уникати складних геометричних візерунків у виборі штор, оскільки вони можуть збентежити ваше зорове сприйняття", – говорить експерта.

Якщо все ж таки бажаєте штори з візерунком, то рекомендується обирати щось класичне й завжди актуальне. Очевидним вибором для дизайнерів тут є вертикальні смуги або їхні тонкі варіації. Не завеликі та не занадто тонкі, у нейтральних відтінках – це оптимальний вибір.

Раніше сайт Pro Гроші писав про десять предметів інтер'єру, які потрібно викинути вже зараз. Також ми повідомляли, що купувати квартиру не на часі та розповідали, що співзасновник Monobank Гороховський підказав рішення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.