Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Креативні прийоми: як оновити вітальню, якщо бюджет нульовий

"Освіжити" свою оселю ви можете у кілька кроків лише завдяки кільком простим лайфхакам

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть змінити свій простір самостійно

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У більшості випадків люди намагаються "освіжити" свою квартиру лише ремонтом. Однак не всі знають, що це можна зробити лише завдяки кільком лайфхакам, які збережуть ваші гроші, нерви та час.

Про це пише Homes & Gardens.

Приберіть безлад і ретельно очистьте поверхні

Все геніальне досить просо, а тому для того, щоб "освіжити" житло необхідно почати з декорування та прибирання безладу. Якщо на столі, на полицях, біля телевізора чи в інших місцях лежить купа речей, то їх треба прибрати. Також, коли ви навіть зміните розташування декору або просто додасте його, то вітальня вже матиме інший вигляд. Завжди варто дотримуватися правил, чим менше, тим краще.

Переставте меблі

Лише завдяки перестановці ви зможете оновити своє житло. Це не тільки надасть кімнаті свіжого вигляду, а й покращить з практичного боку.

Наприклад, у невеликій вітальні може бути ефективним групування меблів навколо каміна у вітальні. А от у більшій вітальні відкритого планування можна розділити простір на дві чи більше зон відпочинку. Так можна зробити завдяки розмежуванню їх меблями.

У цьому випадку подумайте про створення "зон для розмов". Тоді варто переставити диван і крісла так, щоб створити затишні умови для спілкування з рідними.

Запозичте меблі та декор з інших кімнат

Можна розставити акцентні предмети. Наприклад, крісло зі спальні або тумбочка з передпокою може "освіжити" і вигляд кімнати, і знайомий предмет завдяки новим умовам, який вам подобається. Однак зверніть увагу, що це правило може стосуватися не лише меблів. Мова йде також про:

  • килими;
  • лампи;
  • декоративні подушки;
  • витвори мистецтва;
  • вази тощо.

Які найпоширеніші помилки можна зустріти після ремонту

Іноді навіть найкращі професіонали можуть допуститися помилок у своїй роботі. А тому коли ви наймаєте людей, які вам роблять ремонт, то важливо детальне все після них перевірити, аби не було неточностей, які в майбутньому можуть вилитися в чималі проблеми.

Одна з помилок – неправильний вибір типу проводу та його з'єднання під час монтажу електрики. З цим треба бути досить обережними, адже іноді це може призвести до замикання та навіть пожежі.

При монтажі водопровідних труб недотримання температурного режиму під час їхньої спайки. Через певний час труба може почати протікати або буде мати слабкий тиск в системі.

Хибний розрахунок потужності опалення. Через це у майбутньому ви можете зіткнутися з некоректною роботою теплоносіїв.

Більше інших помилок та того, як їх уникнути, читайте в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.