Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Помилки, які можуть здешевити найдорожчий ремонт – чого варто уникати

Памʼятайте, що завдяки певним деталям ви можете лише зіпсувати загальним вигляд квартири

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть робити певні помилки під час ремонту

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Домашньому інтер'єру треба приділити немало часу, аби створити вдома атмосферу спокою та розслабленості. Однак певні дрібні помилки можуть утворити у вашій оселі справжній хаос. Ба більше, майже всі помилки хоча б раз допускав кожен українець.

Про це пише ТСН.

Використання підвіконня з пластику

Насправді в майбутньому через них ви можете отримати чимало проблем. З часом сам матеріал починає:

  • жовтіти;

  • тріскатися;

  • покриватися неприємними плямами.

Позбутися цього насправді не так і просто. Якщо у вашій квартирі й досі є підвіконня з пластику, то експерти радять подумати про те, аби швидше їх позбутися. Наприклад, можна облицювати їх дерев'яними фактурами чи плиткою.

Неправильно підібрана довжина штор

Здавалося б, що цей факт нічого не змінить, але насправді це може зіпсувати весь загальний вигляд кімнати. Однак серед професіоналів є негласні правила, які допоможуть зробити дизайн квартири сучасним та стильним.

Наприклад, коли ви хочете укорочені моделі, то обов'язково зверніть увагу на те, щоб вони прикривали підвіконня. Якщо штори будуть досить короткі, то вони лише зменшать вікно. Також будуть помилкою занадто довгі фіранки, які прям "лежать" на підлозі. Перш за все це незручно, адже вони збиратимуть весь бруд. Практичніше буде, коли вони на кілька сантиметрів не доходять до підлоги.

Дроти й подовжувачі

Такі деталі краще взагалі ховати від очей ваших гостей, адже загальна картина житла точно буде зіпсована. Ба більше, така "павутина" з них одразу вказує на посереднє відношення господаря квартири до ремонту.

Також не варто протягувати всі дроти вздовж стін чи навіть використовувати пластикові скоби. Це точно не врятує ситуацію. Найкращим рішенням буде використати плінтусні короби.

Дешева фурнітура

Найперше, що бачать люди, коли до вас приходять – двері. Тому варто їм приділити чималу увагу. Всі деталі, які коштують досить дешево, видають себе цим. Подбайте про дверні ручки та петлі, адже це ті речі, на яких не варто економити.

Купуючи дещо дорожчі деталі ви не лише зовнішньо здорожчуєте вигляд дверей, але також і збільшуєте їх термін служіння у вашому домі.

Декор штучними рослинами

Краще не мати жодної рослини, аніж поставити в будинку хоча б одну штучну. Такі букети точно не дають естетичної втіхи й дуже здешевлять ремонт. Також не забувайте, що через такі деталі у вас лише збільшиться пилу, а отже і домашнього клопоту.

Якщо ви не встигаєте доглядати за живими рослинами, зверніть увагу на невибагливі варіанти. Наприклад:

  • кактуси;

  • спатифілуми;

  • пеларгонії;

  • каланхое.

Памʼятайте, що завдяки рослинам ви зможете додати свіжості інтерʼєру.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.