Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Тренди 2024: три вдалі колірні рішення для унікального інтерʼєру

Взимку ми завжди маємо холодну погоду та короткий день, а тому денного світла обмаль, але цю ситуацію можна виправити завдяки фарбам

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть оновити свою оселю

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Лише змінивши кольори у своєму будинку чи квартирі, ви можете суттєво покращити інтер'єр. Однак у цьому питанні важливо підійти відповідально до самого процесу підбору відтінків, адже допустивши помилку ви лише зіпсуєте загальний вигляд оселі. Саме тому, аби полегшити вам життя, дизайнери запропонували три найкращі поєднання на їхній погляд.

Про це пише Homes & Gardens.

Взимку ми завжди маємо холодну погоду та короткий день, а тому денного світла обмаль. Та його недостачу можна зменшити лише додавши кілька яскравих кольорів у будинку. Ба більше, ці три чарівні поєднання з фарбами відомого британського виробника Farrow & Ball можна використовувати в будь-якій кімнаті.

Ніжно-рожевий з червоними та зеленими акцентами

Це досить спокійна колірна схема. Саме тому найкраще все-таки було б використати її у спальні, а також вона добре підійде у вітальні. Ще поєднання ніжно-рожевого з яскравішими й насиченішими відтінками – це однозначно "в яблучко". Дизайнери назвали цей дизайн "не надто яскравим, але й радісним" з чудовими приглушеними відтінками.

Приглушений жовтий з білим та коричневим

Багато хто боїться використовувати надто яскраві фарби, яким і вважається жовтий. Тому ви можете обрати інші відтінки цього кольору, наприклад, приглушений, а відтак він буде не такий ненав'язливий. Для поєднання дизайнери радять використовувати інші теплі тони – м'який білий та коричневий.

Блакитний з білим

Якщо є ви матимете блакитний колір, то зможете додати до оселі досить грайливого та енергійного відчуття.

"Здається, він дуже добре підходить для ванних кімнат, особливо в поєднанні з білою сантехнікою", – вважають дизайнери.

Зрештою, цей колір буде доречним у будь-якому приміщенні.

Як правильно обирати фарбу для ремонту

При виборі фарби для ремонту важливо враховувати кілька аспектів. Спочатку визначте тип поверхні (стіна, дерево, метал), а також її стан. Для стін існують вододисперсійні фарби, що швидко сохнуть, і фарби на основі розчинників, які добре підходять для дерев'яних поверхонь.

Враховуйте місце розташування – для приміщень, де велика вологість, використовуйте водостійкі фарби, а для зовнішніх робіт – фарби, стійкі до погодних умов. Важливо також обирати фарбу, яка відповідає інтер'єру та планам з дизайну.

Перед покупкою обов'язково прочитайте інструкції виробника та рецензії, щоб переконатися в якості обраної фарби. Тестування на невеликій частині поверхні допоможе визначити, чи відповідає обрана фарба вашим очікуванням.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.