Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Секрети стильного житла: колірні комбінації, що завоюють світ дизайну у 2024

Колірний психолог і директор із дизайну компанії Lick Таш Бредлі розповіла про два "безвідмовних" поєднання кольорів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Запропоновані кольори підійдуть для будь-якої кімнати

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Питання кольорів під час ремонту змушує багатьох людей годинами поєднувати їх правильно у кімнаті, аби точно досягти гарного результату. Та не завжди все виходить так, як хотілося б. Однак дизайнери запропонували два безпрограшні варіанти, які точно сподобаються майже всім.

Про це пише Homes & Gardens.

Колірний психолог і директор із дизайну компанії Lick Таш Бредлі розповіла про дві "безвідмовні" комбінації кольорів. Використовуючи їх ви можете бути впевнені, що вони будуть доречні в інтер'єрі будь-якої кімнати, адже ці відтінки спокійні, ніжні, але не нейтральні.

Білий і бірюзовий

"Це поєднання може чудово працювати в коридорі. Ви фарбуєте стіни та стелю білим, а сходи ефектним темно-бірюзовим. Це чудовий варіант, якщо ви бажаєте додати трохи драматизму в інтер'єрі, але водночас зберегти стіни нейтральними", – каже експертка.

Також можна застосувати таку комбінацію у вітальні. Наприклад, головну стіну та полиці у такому випадку пофарбуйте в темно-бірюзовий, а от обрамлення каміна – білим. Завдяки цьому результат вас приємно здивує.

Зелений і білий

Це теж чудове поєднання, яке можна вважати ідеальним. Ба більше, саме відтінки зеленого вже протягом певного часу підкорюють тренди інтерʼєру.

"Якщо ви оновлюєте свою кухню цього року чи робите її з нуля, я б дуже рекомендувала обрати цю комбінацію. Зелені кухні стануть дуже популярним трендом цього року завдяки заспокійливим властивостям цього природного відтінку, який покращує настрій", – підказує Таш Бредлі.

Ще ви можете використати цей трендовий колір на своїй кухні. Тоді вам бажано пофарбувати у білий стіни та стелю, а от кухонні шафи придбайте зеленого кольору або його відтінків.

Кольори грають важливу роль

Раніше ми вже писали про те, що будь-які кольори у вашому житлі мають чималий вплив. Наприклад, синій колір точно буде викликати у вас лише поганий настрій. Краще поєднувати його з теплими й світлими відтінками, наприклад, з золотом і деревом.

Також негативно на вас буде впливати й фіолетовий колір. Адже він буде постійно викликати відчуття страху та тривоги. Детальніше про вплив кольорів на ваше життя можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Що ніколи б не зробив дизайнер у своїй квартирі

Також ми вже розповідали про те, що є деякі речі, які б дизайнер ніколи не відтворив би у своїй квартирі. Він ніколи б не економив на матеріалах. Також не шкодуйте грошей на те, що не так легко демонтувати, й від чого залежить багато чого у будинку. Наприклад, підлога. Про інші деталі можна прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, які тренди в дизайні інтер'єру були протягом 2023 року. Також ми писали, як можна легко освіжити оселю. Більше про дизайн інтер'єру читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.