Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Сіро-блакитна гармонія: як створити атмосферу затишку у вашому інтер'єрі

Beacon Grey – чудовий і заспокійливий відтінок, який може легко поєднувати з іншими кольорами

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Даний відтінок може придати відчуття спокою вашій кімнаті

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Тренди змінюють, а тому і кольори для дизайну інтерʼєру з часом виходять з моди. Наприклад, раніше був досить популярний строгий мінімалізм, а тому і всі відтінки сірого люди жваво використовували. Однак зараз ситуація змінилась. Саме тому дизайнери почали оновлювати даний колір, аби вийшли його теплі відтінки, як от сіро-коричневий і сіро-блакитний. Та варто ще вміти його правильно використати.

Про це пише Homes & Gardens.

У парі з білим на кухні

Сіро-блакитний досить м'який відтінок. Він не різкий та спокійний, а тому може добре поєднатися з білим. Такий "дует" ви можете використовувати, наприклад, у сучасній кухні. Завдяки таким відтінкам вам вдасться створити досить "свіжу" кімнату, яка буде виглядати позачасовою. Але не забудьте додати сюди також деталі з дерева, які будуть прекрасно доповнювати загальну картину.

У заспокійливій спальні

Сам по собі блакитний колір вважається спокійним і тим, що розслабляє. А в поєднанні із сірим такі переваги лише подвоюються. Тому ви можете сміло даний відтінок використовувати у спальній кімнаті, аби завжди там почувати себе комфортно та розслаблено.

"Beacon Grey – чудовий і заспокійливий колір для спальні, який поєднується з чистою білою постільною білизною та зеленими, синіми та сірими кольорами", – кажуть дизайнери.

Також додатково ви можете використати такі ж прості деталі природного кольору або навіть навпаки зробити їх яскравими, аби вони вирізнялись, але при цьому не були "кричущими".

Як фон для яскравих меблів та декору у вітальні

А от якщо ви хочете все-таки максимально виразні деталі в інтерʼєрі, то це цілком можна зробити у вітальні. На фоні такого стриманого кольору акценти будуть ще виразнішими. Це буде певним фоном для іншого декору, який братиме на себе основну увагу, але завдяки блакитно-сірому кольору виглядатиме лише цікавіше.

Як обрати ідеальний дизайн для кімнат

Є деякі кроки, які можуть допомогти:

  • Визначте свої потреби та стиль. Придумайте, який стиль або атмосферу ви хочете створити в кімнаті. Чи хочете ви сучасний, класичний, мінімалістичний або еклектичний дизайн.

  • Врахуйте розмір і освітлення. Для маленьких кімнат краще вибирати світлі кольори та просторі меблі, щоб зробити приміщення більш просторим. Забезпечте достатнє освітлення для кожної зони кімнати.

  • Оберіть колірну палітру. Вибирайте кольори, які вам подобаються та які відповідають стилю кімнати. Спробуйте поєднувати кольори для стін, меблів та декору.

  • Розгляньте функціональність. Наприклад, якщо це вітальня, забезпечте комфортну зону для відпочинку. Якщо це робочий кабінет, забезпечте ергономічні робочі меблі.

Важливо знайти баланс між стилем, функціональністю та особистим смаком для створення ідеального дизайну кімнати.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.