Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Сучасні тренди: топ кольорів для ванни, які будуть в моді у 2024 році

Загалом відтінок є важливою частиною будь-якого дизайну, а тому треба правильно його підібрати

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ваша ванна може бути у тренді

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Зробити модний ремонт у вашій ванній кімнаті досить просто. Для цього варто лише дотримуватися цьогорічних тенденцій. Наприклад, протягом наступних 12 місяців будуть популярні універсальні та чарівні відтінки. Ба більше, дизайнери запевняють, що людям точно сподобаються ці кольори.

Про це пише Homes & Gardens.

Загалом відтінок є важливою частиною будь-якого дизайну. Наприклад, яскравіші кольори викликають радість, а от більш нейтральні – допомагають створити заспокійливу атмосферу у кімнаті. У 2024 році в тренді будуть різні відтінки, але з-поміж усіх дизайнери виокремили три, які будуть найпопулярнішими.

Жовтий

Якщо ви хочете створити у цьому приміщенні піднесену атмосферу та настрій, то варто додати яскравих кольорів. І саме жовтий буде ідеальним тоном.

"Я завжди був прихильником того, щоб ванні кімнати фарбували яскравими кольорами, такими як жовтий. Це миттєвий вітамін D у приміщенні, який покращує ваш настрій", – каже провідний британський дизайнер інтер'єру Метью Вільямсон.

Насправді цей відтінок набагато універсальніший, ніж усі думають. Саме тому, якщо ви не можете визначитися серед яскравих кольорів, то краще обирайте його. Він одночасно привабливий і заряджає енергією.

Шоколадно-коричневий

Якщо ви хочете, аби в цій кімнаті переважала заспокійлива та розслабляюча атмосфера, то краще надати перевагу цьому відтінку. Гладкі коричневі відтінки справді творять дива. Ба більше, у 2024-му році цей колір буде настільки популярним, що він буде підходити для дизайну будь-яких кімнат.

Блакитний

Якщо ви не знаєте, який точно тон хочете у ванній, то беріть блакитний і ви точно не помилитеся у виборі. Саме цей колір є універсальним для цієї кімнати. Наприклад, це може бути ніжний або насичений і яскравий блакитний.

Як правильно фарбувати стіни у ванній кімнаті

При фарбуванні стін у ванній кімнаті слід дотримуватися деяких порад:

  • Вибір правильної фарби. Вона має водовідштовхувальні властивості та витримує високу вологість.

  • Підготовка поверхні. Переконайтеся, що стіни чисті та сухі. Видаліть будь-які сліди плісняви або грибка за допомогою відповідних засобів.

  • Використання антибактеріального грунту. Це треба для запобігання розвитку бактерій та грибка.

  • Вентиляція. Забезпечте хорошу вентиляцію під час фарбування та після нього для швидкого висихання та уникнення запахів.

  • Особливості колірного вибору. Обирайте світлі та вологостійкі кольори для візуального збільшення простору та запобігання видимості плям.

  • Увага до деталей. Закрийте прилади та розетки, використовуючи захисну стрічку, щоб уникнути забруднення.

  • Нанесення декількох шарів. Наносьте фарбу в декілька шарів для досягнення рівномірного покриття та більшої стійкості.

Дотримуючись цих лайфхаків, ви зможете без проблеми оновити ванну кімнату.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.