Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Теплий мінімалізм у інтер'єрі: дизайнери розкрили головні правила

Теплий мінімалізм – це не лише про дизайн, але і стиль життя, який дарує спокій та затишок у вашому просторі

Фото: Pinterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дизайнери розповіли, як облаштувати оселю в стилі теплого мінімалізму

Фото: Pinterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Тривалий час більшість людей робили проєкти з акцентом на холодній палітрі. Однак, як вже розповіла нам дизайнерка, ця тенденція залишиться у 2023 році, а вже у наступному році надаватиметься перевага теплим кольорам. Тож, при ремонті своєї оселі варто звернути увагу на теплий мінімалізм.

В Homes & Gardens розповіли про головні правила цього дизайну.

Використовуйте палітру земляних кольорів


Мінімалізм ідеально поєднується з нейтральною кольоровою гамою. При створенні теплої мінімалістичної атмосфери слід надавати перевагу насиченим відтінкам, які створюють атмосферу тепла та органічності. Засновник і керівник KES Studios Кара Сміт рекомендує використовувати земляні, органічні та природні кольори та матеріали. Ключовими кольорами тренду 2024 року стануть:

  • відтінки бежевого;
  • світло-коричневі;
  • вишукані тони.

Використовуйте текстуру та різноманітність


Монохромний теплий мінімалістичний колір може мати чудовий вид, але він потребує деталей, текстур та малюнків. Генеральна директорка і засновниця Urbanology Джинджер Кертіс підкреслює важливість шарів тепла та колірного балансу. Аби створити привабливий та добре збалансований мінімалістичний простір важливо обирати:

  • предмети з різними текстурами;
  • суміші металів і теплих тонів кольорів.

Максимізуйте освітлення


Багатокольорова палітра створить відчуття свіжості в просторі, а багатошарове освітлення покращить інтер'єр. Для максимального використання природного світла рекомендується використовувати світлі та легкі вікна, драпування з прозорого льону та штори з плетеної соломи.

Не переповнюйте простір зайвими речами


Важливо розсудливо підходити до вибору декору та невеликих предметів, які ви тримаєте у своєму будинку. Пам’ятайте, що порядок – це ключ до охайного та спокійного вигляду. Розташовуйте предмети так, щоб вони не створювали враження перенасиченості чи порожнечі, а виглядали гармонійно та збалансовано.

Переконайтеся, що все добре


Створення теплого мінімалізму – це не просто порожній простір, а спритно створений і збалансований інтер'єр. Працюйте над своїм простором поступово, насолоджуючись кожним етапом та дозволяючи йому оживати. Дайте речам говорити за вас, створюючи тепле та затишне оточення, яке буде радувати вас та ваших гостей.

Раніше ми повідомляли, як створити максималізм в інтер'єрі спальні. Також ми писали, як бюджетно оновити інтер'єр будинку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.