Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Вічний стиль: який тренд повертається у світ дизайну інтер'єру (фото)

Дизайнери розповіли, які меблі знову набирають популярність у 2024 році та дали поради щодо їхнього поєднання з іншими елементами

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Вінтажні меблі знову в тренді

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

2024 рік надасть нове життя вінтажним меблям. Тенденції в цьому напрямку постійно змінюються, але деякі стилі та дизайни є вічними та служать основою для багатьох інтер'єрних рішень. Популярність купівлі та оформлення вінтажних меблів стрімко зростає, оскільки це екологічний спосіб оновлення простору, додаючи йому характер і індивідуальність.

В Homes & Gardens розповіли, на які вінтажні меблі варто звернути увагу у 2024 році.

Меблі з темного дерева та декоративними деталями

Дизайн вінтажних меблів відзначається темнішим та вишуканим стилем, що заміняє світлі мінімалістичні обробки. Дизайнери радять звернути увагу на меблі з темного дерева, з різьбленим фартухом, що нагадує гребінець, особливо в бічних столиках та консолях.

Зверніть увагу на темні вінтажні меблі
Зверніть увагу на темні вінтажні меблі
Фото: Pinterest

Цей перехід до більш деталізованого дизайну створює особливу зацікавленість до кімнат та підкреслює цінність складних деталей і прикрас вінтажних меблів. Відзначаються декадентські дизайни ручного різьблення та вишукані деталі, які додають елегантності та індивідуальності приміщенням.

Поєднуйте вінтажні меблі із сучасними предметами

За словами дизайнерів, вінтажні меблі легко вписуються в будь-який інтер'єр, важливо лише обрати правильні предмети та вміло їх стилізувати. Директор JH Designs Джейн Ланіон розповів про зростаючу популярність поєднання старого і нового у декорі та меблях. Таке комбінування дозволяє створити комфортний та еклектичний вигляд в будинках.

Сміливо поєднуйте сучасні та вінтажні меблі
Сміливо поєднуйте сучасні та вінтажні меблі
Фото: Pinterest

Проте, тут важливо знайти баланс між вінтажем та сучасністю, комбінуючи їх так, щоб створити гармонійний образ. Рекомендується змішувати сучасне мистецтво, аксесуари та килими з вінтажними меблями для створення цікавого і стильного інтер'єру. Також можна використовувати:

  • старовинний стіл;
  • маркетрі столи-підставки;
  • дубовий комод;
  • сучасні лампи;
  • реставровані картини.

Меблі з 1970-х років

1970-ті роки, період еклектичного дизайну та яскравих кольорів, повертаються в тренди 2024 року. Вінтажні меблі цього десятиліття особливо популярні, вирізняючись двома основними стилями:

  • модерн середини століття;
  • естетичний стиль 1970-х.

Додайте в інтер'єр меблі з 70-х років
Додайте в інтер'єр меблі з 70-х років
Фото: Pinterest

Дизайнер інтер'єру Метью Вільямсон виділяє привабливість меблів 1970-х у їх сміливості, еклектиці та використанні яскравих кольорів, розкішних текстур та нетрадиційних форм. Ці предмети відрізняються від сучасних меблів середини століття більш яскравими та виразними стилями, особливо меблі, оббиті кольоровою або принтованою тканиною.

Раніше ми повідомляли, яке килимове покриття буде в тренді у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, як створити гармонійний інтер'єр.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.