Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Від темряви до затишку: як облаштувати темну кімнату, аби там не було моторошно

У цій справі важливо дотримуватися балансу, аби в результаті у вас вийшов цілісний образ

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці самостійно можуть покращити своє житло

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час ремонту важливо підібрати правильний колір кімнат у вашому житлі. Все тому, що якщо темні відтінки переважають в інтерʼєрі, то кімната може здаватися моторошною та незатишною. Саме тому дизайнери радять, що варто дотримуватися трьох правил, які точно допоможуть досягти гармонії темними й світлими тонами.

Про це пише Homes & Gardens.

У цій справі важливо дотримуватися балансу, аби в результаті у вас вийшов цілісний образ. Наприклад, якщо ви задумали зробити кімнати темними, то не треба використовувати лише чорні, сірі та сині кольори.

Обирайте теплі відтінки

Якщо ви хочете кімнату у темних кольорах, то надайте перевагу теплим відтінкам. Це дуже важливо, адже у такий спосіб вам вдасться досягти мʼякшої атмосфери.

"Вибирайте теплі темні з червоним, коричневим або жовтим компонентом кольору. Гарними альтернативами чорному будуть шоколадний або фіолетово-коричневий", – радять дизайнери.

Подбайте про розкішні аксесуари

У такому випадку, вам треба додати в кімнату:

  • плюшеві килими;

  • оксамитові оббивки;

  • штучне хутро чи тканий текстиль тощо.

У такий спосіб ви зможете створити контраст і візуальний інтерес на тлі темних відтінків, що вже значно покращить ваш інтер'єр.

Обирайте світлі меблі

Якщо у вашій кімнаті темні кольори стін, це не означає, що меблі повинні цьому відповідати. Щоб кімната виглядала піднесеною, поєднайте темні кольори стін з меблями світліших тонів.

Саме тому пам'ятайте, баланс дуже важливий у справі інтерʼєру. З ним ви зможете зробити цікавий простір навіть з темними кольорами й він не буде здаватися важким або похмурим.

Які кольори варто використовувати в інтер'єрі, аби добре себе комфортно в кімнаті

Вибір кольорів для інтер'єру залежить від особистих уподобань, але деякі кольори можуть сприяти створенню позитивного настрою та комфорту в приміщенні. Ось деякі рекомендації:

  • Ніжні відтінки блакитного і зеленого. Ці кольори можуть створити відчуття спокою і гармонії. Вони асоціюються з природою і можуть створити розслаблену атмосферу.

  • Теплі відтінки жовтого й оранжевого. Вони надають приміщенню світла й тепла. Ці кольори можуть стимулювати позитивні емоції та бадьорість.

  • Пастельні тони й нейтральні кольори. Легкі та нейтральні кольори, такі як світло-сірий, бежевий, світлий фіолетовий або блідо-рожевий, можуть створити відчуття чистоти, затишку і простору.

  • Насичені кольори з додаванням мінімальних акцентів. Застосування насичених кольорів, таких як глибокий червоний, бурштиновий або темно-синій, у вигляді декору чи акцентних деталей може надати енергії і яскравості приміщенню.

  • Природні та натуральні матеріали. Дерево, бамбук, натуральний камінь або текстиль натуральних кольорів можуть створити відчуття природності та збалансованості у приміщенні.

Краще обирати комбінації кольорів, які вам подобаються та створюють відчуття затишку і зручності, враховуючи також індивідуальні уподобання та потреби вашої родини.

Раніше ми писали, які відтінки гармонують з коричневим диваном. Також пропонуємо дізнатися про застарілі дизайнерські рішення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.