Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Як обрати колір штор для інтер'єру: три простих правила

Ті відтінки, які ви оберете для оформлення вікон, досить сильно впливатимуть на купу факторів у вашому будинку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ви можете створити різну атмосферу завдяки шторам

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Всім відомо, що кольори відіграють не останню роль у дизайні інтерʼєру ваших кімнат. Саме тому важливо правильно підібрати усі відтінки та враховувати ті кольори, які знаходяться поруч. Дизайнери відкрили кілька професійних секретів.

Про це пише Homes & Gardens.

Ті кольори, які ви оберете для оформлення вікон, досить сильно впливатимуть на купу факторів у вашому будинку. Найважливіше – природне світло, що проникає в кімнати й на загальну атмосферу в домі. Саме тому про це варто памʼятати під час вибору. Також ви можете використовувати три прості правила, які вам спростять роботу.

Яку атмосферу ви хочете створити

Важливо завжди розуміти, що ви хочете отримати у результаті. Наприклад, теплі кольори є чудовим варіантом для тих кімнат, де ви будете приймати гостей. Йдеться про такі кольори:

  • червоний;

  • помаранчевий;

  • жовтий.

Завдяки цим відтінкам ви створите відчуття тепла та зможете зарядити людей на позитив. Також важливо, що саме червоний збуджує апетит. Виходячи з цього, зрозуміло, що він буде ідеальним для віталень чи їдалень.

А от холодні кольори проявляють спокій. Тому їх найкраще використовувати у спальнях. Йдеться про:

  • зелений;

  • синій;

  • фіолетовий.

Що стосується світлих відтінків, то вони, як правило, більш заспокійливі. Якщо ви хочете постійно відчувати себе розслаблено в одній із кімнат, то використайте пастельні тони:

  • блідо-блакитні;

  • світло-рожеві тощо.

Якщо ви хочете додати драматизму, виберіть темніші відтінки, наприклад:

  • чорний;

  • бордовий;

  • темно-синій.

Не забувайте про потік природного світла

Рівень природного світла у кімнаті може напряму впливати від вибору ваших штор. Тобто, якщо ви оберете максимально темні штори, які ще й не пропускаються світла, але триматимете їх вічно розсунутими, то результату все одно не буде. Вони все одно відбиватимуть світло назад.

У такому випадку вам краща підійдуть жовті штори. Вони точно пропускатимуть тепліше світло у вашу кімнату, ніж зелені. Чорні, темно-сині або коричневі, найімовірніше, поглинатимуть набагато більше денного світла, ніж штори світлих відтінків.

Врахуйте колір стін

Штори повинні виглядати гармонійно повністю з усією кімнатою, а особливо зі стінами, адже вони знаходяться поруч. Саме тому треба обов'язково враховувати відтінок обох деталей.

Якщо у вас досить великий контраст між кольором стіни та кольором штор, то останні будуть досить сильно виділятися. Однак, якщо ви хочете зробити штори акцентною деталлю на тлі блідих стін, то у такому випадку вам слід надати перевагу яскравим або насиченим кольорам.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.