Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Як оновити спальню з мінімальним бюджетом: ідеї від дизайнерів

Іноді навіть наймінімальніші зміни можуть дати "друге дихання" вашій кімнаті, до якої ви звикли

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть самостійно оновити дизайн

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Оновлення однієї з кімнат у квартирі чи будинку не завжди означає одразу ремонт та чималі витрати. Наприклад, якщо ми говоримо про спальню, то тут можна лише замінити кілька деталей, аби інтерʼєр цьому приміщенні вже мав кращий вигляд.

Про це пише Homes & Gardens.

За словами експертів, важливо звернути свою увагу лише на три речі у спальні, які варто замінити. Ба більше, для цього вам навіть не завжди потрібно витрачати гроші, адже деякі речі ви можете просто знайти у себе вдома.

Змініть освітлення

Якщо ви досить часто перебуваєте в одній кімнаті, то звикаєте до всього, що там є, а отже перестаєте навіть це помічати. Однак для нового вигляду кімнати можна просто замінити лампу або навіть новий абажур може освіжити ваше приміщення.

"Заміна нейтральних ламп на щось кольорове або навіть зміна абажурів може кардинально вплинути на атмосферу та створити абсолютно новий образ", – каже дизайнерка Кеті Кертіс.

Зверніть увагу також на лампочки, які ви використовуєте у кімнаті. Експерти запевняють, що у спальні вони мають бути слабкими та з теплим світлом. Якщо у вас не так, то краще подумати про їхню заміну.

Подбайте про нову постіль

Ця порада здається досить простою та дивно, однак саме постіль у вашій спальні є одним із найголовніших акцентів в інтер'єрі. І його досить легко змінити. Наприклад, якщо у вас нейтральна тканина без принту, то подумайте про те, щоб додати трохи барв. Також не забувайте про декоративні подушки на ліжку, які також лише прикрасять вам спальне місце.

Повісьте нові штори

Сьогодні все більше людей почали ігнорувати обробку вікон у спальні. Однак це велика помилка, адже якщо ви заміните штори чи тюлі, то одразу помітите різницю.

"Заміна штор на нові завіси красивого відтінку – це справді суттєве оновлення і доповнення до дизайну інтер'єру. Окрім того, це гарна прикраса для стін, щоб вони не здавалися такими великими та пустими", – підказує американська дизайнерка Дженіфер Волтер.

Який незвичайний дизайн буде в тренді у 2024 році

Раніше ми вже писали про те, що цього року варто звернути увагу на сучасний сільський дизайн. Саме він поєднує класичний сільський шарм з сучасною елегантністю. Для нього дизайнери використовують природні елементи та поєднують необроблену деревину з чистими геометричними формами. Так вони створюють баланс тепла та сучасності. Переважають тут земляні відтінки, наприклад:

  • бежевий;

  • коричневий;

  • оранжевий;

  • жовтий;

  • хакі;

  • оливковий.

Завдяки різним текстурам, матеріалам, а також кольорам, можна легко підкреслити зв'язок з природою.

Раніше ми писали, які відтінки гармонують з коричневим диваном. Також пропонуємо дізнатися про застарілі дизайнерські рішення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.