Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Ціни зросли до небес – в яких регіонах найдорожчі квартири

Українцям варто заздалегідь знати про те, що в певних регіонах ціни піднялась на 37,9%, 25,7% та на 18,5%

Фото: УНіАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на житло зазнали змін

Фото: УНіАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості змінює ціни на житло через певні критерії, які на нього впливають. Один з основних зараз – війна. Саме вона більшою мірою впливає на ціноутворення. Наприклад, через повномасштабну війну деякі українці вирішили залишитися в Україні, але переїхати в західний регіон. Саме тому ціни на нерухомість там виросли врази.

Про це пише obozrevatel.

Оренда в Україні

На початку вторгнення саме Закарпатська, Львівська та Івано-Франківська області стали лідерами за попитом на житло. Логічно, що це вплинуло і на ціни, а тому вони одразу виросли у 2-3 рази. На цей час вартість нерухомості стабілізувалася, але в західних областях вона все одно значно дорожча, ніж у центральних та східних.

Наприклад, квартири у центрі Ужгорода здають по 350-400 доларів, а одразу після вторгнення росіян ціни доходили до 450-600 доларів. Найдорожчі квартири залишаються у Львові:

  • однокімнатна там коштує від 15 000 грн;

  • двокімнатна – від 17 000 грн;

  • трикімнатна – від 20 000 грн.

В Івано-Франківську можна орендувати житло за 10 000 – 12 000 грн. А от у Києві однокімнатну квартиру можна зняти за 12 500 грн, двокімнатна коштуватиме 17 500 грн, а трикімнатна – 28 000 грн.

Купівля квартир в Україні

За цей час немало стало в країні й новобудов. Девелопери запускають проєкти у західних областях і продовжують роботу. Нове житло найбільше подорожчало на Івано-Франківщині. Там ціна на нього піднялась на 37,9%. На Закарпатті ціни зросли на 18,5%, а на Львівщині – на 25,7%.

Середня вартість квартир у регіоні:

  • Івано-Франківська область – 44 278 доларів;

  • Закарпатська область – 51 627 доларів;

  • Львівська область – 65 700 доларів.

Дійсно у новобудовах квартири сильно подорожчали. Однак якщо ви хочете купити житло вигідно, то можна знайти щось на вторинному ринку, де дозволено торгуватися. Саме тому там більше шансів знайти житло за прийнятною ціною.

Як не натрапити на аферистів на ринку нерухомості

Раніше ми вже писали, що здебільшого всі сфери аферистів направлені на людей, які знаходяться у нестабільному емоційному стані.

Тому під час оренди житла треба взяти до уваги одразу декілька порад. Для початку потрібно переконатися, що спілкування дійсно відбувається з власником житла. Саме тому потрібно попросити копії документів, які підтверджують власність.

Також варто отримати доручення від власника на підписання договору оренди, адже це буде гарантувати ваші права та безпеку. Більше про це читайте тут.

Раніше ми також писали, як швидко продати квартиру. Також ми пояснювали, у яку нерухомість краще інвестувати в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.