Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Для життя точно не підійде? Яка квартира вважається маленькою

Розповідаємо, на які характеристики маленької квартири варто звернути увагу та, як вона взагалі визначається

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Характеристика маленьких квартир та особливості студій

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Обираючи для себе житло, багато покупців задумуються над тим, яка квартира вважається невеликою. Тому деякі громадяни не знають, яку площу житла не варто розглядати для сім’ї, яка там проживатиме, та як не натрапити на маленьку квартиру.

Відповідь на це питання нам дала нейромережа Chat GPT.

Загалом розміри невеликої квартири можуть залежати від кількох факторів, зокрема розташування та місцевих стандартів. Щодо площі нерухомості, то, як правило, маленькі квартири визначаються в межах від 20 до 50 квадратних метрів.

Тобто, це може бути квартира-студія, однокімнатна квартира, або приміщення з мінімальною кількістю кімнат. Також ці фактори можуть залежати від локації та загальних місцевих стандартів житла.

Характеристики маленької квартири

Зазвичай характеристики такої нерухомості можуть змінюватися, проте, є деякі сталі фактори, наприклад:

  • площа – від 20 до 50 квадратних метрів;
  • кімнати – може бути студія або однокімнатна квартира;
  • функціональність – простір часто максимально використовується, а меблі можуть бути компактними та багатофункціональними;
  • кухня та ванна кімната – можуть бути компактні, оптимізовані для економії місця;
  • меблі – часто використовуються меблі із вбудованим зберіганням, щоб максимізувати простір;
  • дизайн – освітлення та палітра кольорів можуть бути обрані так, щоб створити візуальне відчуття більшого простору.

В яку нерухомість краще інвестувати в Україні

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак пояснила, що зараз в Україні дещо зросли ризики інвестування в нерухомість. Проте, якщо якісно провести комплексний аудит, то можна знайти інвестиційні можливості на ринку під час війни.

"Наразі спостерігається обмежене зростання ціни квадратного метра на первинному ринку нерхомості, проте, після закінчення воєнних подій, ситуація може зазнати змін", – каже експертка.

  • По-перше, очікується підвищення інтересу іноземних інвесторів, які вже демонструють сигнали про зацікавленість в українському ринку та планують долучитися до нього після завершення війни.
  • По-друге, в контексті відновлення будівельної галузі передбачається її певний перезапуск.
  • По-третє, часткова реалізація відкладеного попиту призведе до впливу на ситуацію на ринку.

Якщо говорити щодо типу нерухомості, в яку краще інвестувати, то, звичайно, варто розглядати саме квартиру, а не приватний будинок, оскільки другий потребує більше вкладень і витрат. До того ж інвестуючи в квартиру можна заздалегідь продумати різні сценарії подальшого продажу або орендного бізнесу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ціни точно вразять і розповідав, скільки коштують найдорожчі квартири в Україні. Також ми повідомляли, які документи треба оформити, щоб житло не знесли.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.