Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Інноваційне рішення для сучасного життя в Україні – переваги модульних будинків

Виготовляють таку нерухомість мінімум протягом одного місяця, і ще тиждень може зайняти сам монтаж конструкції

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Таке житло має чимало переваг

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Модульні будинки протягом останнього часу набирають все більшої популярності в Україні. Все тому, що така нерухомість має принцип конструктора. Тобто, цілу будівлю можливо зібрати лише з окремих частин. Якщо раніше їх використовували здебільшого для бізнесу, то сьогодні ситуація змінилась. Навіть самі виробники запевняють, що такі будинки мають кілька вагомих переваг над традиційними.

Про це пише Мінфін.

Яка ціна та терміни даної нерухомості

Від самого початку людина обирає, що вона хоче і після цього частини модульних будинків виготовляють на заводах, що займає близько місяця. Одразу після цього їх вже тоді транспортують до замовника. Надалі на місці майстри "складають цей конструктор" протягом тижня та використовують:

  • дерево;

  • пиломатеріали;

  • різні утеплювачі.

Насправді переваг таке житло має багато, однак виробники наголошують на двох основних:

  • житло можна встановити на різних земельних ділянках, а також зберегти весь ландшафт. Наприклад, якщо на території, де ви хочете встановити нерухомість, складний рельєф чи навіть структура грунту, яка не дозволяє будувати – для модульного будинку це не проблема. Ба більше, для монтажу вам навіть не треба спеціальний дозвіл;

  • вартість такого будівництва є невисокою та фіксованою. Наприклад, в одного з київських виробників модульний будинок з двома спальнями площею 80 квадратів коштує 1,7 мільйона гривень. Якщо порівнювати з вартістю звичайного будинку, то модульний точно виграє. До ціни, зазвичай входять: доставка, фундаменти, монтаж, опалення, базове освітлення тощо.

Інші важливі переваги

  • Екологічна суть, яка полягає в використанні деревини, зокрема сосни або смереки, під час будівництва, особливо для внутрішнього декору.

  • Забезпечується енергоефективність завдяки застосуванню технології збірного каркаса під час будівництва модульних будинків, що відповідає сучасним вимогам щодо збереження тепла.

  • Модульний будинок пропонує універсальний, сучасний дизайн, який завжди залишається актуальним, як зовні, так і всередині.

  • Викорінення будівельного сміття є однією з переваг, адже під час монтажу модульних будинків хаос зводиться до мінімуму, що дозволяє уникнути гір грязі, шуму та пилу, які зазвичай супроводжують будівельні роботи.

Також є гарантія на дану нерухомість – від 50 до 70 років. Однак експерти переконують українців, що такі будинки здатні слугувати вам набагато довше.

Раніше ми повідомляли, скільки коштує пентхаус у президентському кварталі. Також пропонуємо дізнатися, яку суму доведеться витратити за тиждень в Буковелі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.