Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Очільник "Київміськбуду" написав заяву на звільнення – що відомо

Компанія займає близько третини ринку первинної нерухомості Києва, а на своєму рахунку в неї чимало обʼєктів

Фото: Київміськбуд/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ігор Кушнір пропрацював чимало років у компанії

Фото: Київміськбуд/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Очільник компанії "Київміськбуд" Ігор Кушнір йде з посади голови правління – президента компанії. Тут він пропрацював 12 років. Чоловік написав, що у такий спосіб він намагається уникнути певної маніпуляції.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Київська міська рада ухвалила звіт тимчасової контрольної комісії з питань перевірки діяльності "Київміськбуду". Вважаю це остаточною крапкою над "і", яка знімає будь-які питання щодо правомірності діяльності менеджменту та ситуації в компанії в цілому", — йдеться у повідомленні.

За словами чоловіка, у такий спосіб він намагається уникнути маніпуляцій та пересудів.

"Мною прийнято рішення піти з посади Голови правління – президента "Київміськбуду", якій я присвятив значну частину свого життя", — написав Кушнір.

Варто нагадати, що влітку 2023 року наглядова рада та правління "Київміськбуду" вирішили провести аудит. До нього залучили компанії, які є провідні міжнародних аудиторських фірм. А от самого Ігоря Кушніра відсторонили взагалі від роботи.

"Було детально вивчено діяльність "Київміськбуду" за останні три кризових роки. Не встановлено жодних зловживань з боку керівництва компанії та мене особисто. У висновках аудиту були озвучені чіткі пропозиції щодо виходу із ситуації, яка склалась. Вважаю, втілення цих пропозицій дозволить компанії виконати взяті на себе зобов’язання, а інвестори отримають своє житло і не стануть заручниками ситуації", — зазначив Кушнір.

Що відомо про "Київміськбуд"

Відомо про те, що ХК "Київміськбуд" створили у 1994 році. Тоді вирішили обʼєднати 28 підприємств та інших активів державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" у своєму статутному капіталі.

  • Компанія володіє акціями у 40 АТ.
  • Має шість дочірніх підприємств.
  • Є асоційованим членом 51 підприємства.

Київська міська рада є основним акціонером ПрАТ "ХК "Київміськбуд"" (80%, згідно з НКЦПФР). На початку липня наглядова рада та правління компанії вирішили провести аудит за участю визначеної міжнародної аудиторської фірми, а от голову компанії Ігоря Кушніра, відсторонили від роботи взагалі.

Вже після цього, а саме наприкінці липня, правоохоронні органи проводили слідчі дії на об'єктах, пов'язаних зі столичним забудовником. Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, що у Києві арештували забудовника, який хотів підкупити віцепремʼєра. Також ми пропонуємо дізнатися, які забудовники лише створюють ілюзію активності.

Ще до цього ми писали про те, що Київміськбуд призупинив будівництво та звернувся до майбутніх власників квартир.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.