Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Подорожі з розумом: як зекономити на подобовій оренді житла без ризику

Перед бронюванням або оплатою оренди обовʼязково треба вивчити умови проживання в цій квартирі

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть безпечно орендувати квартиру

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Все частіше українці приїжджаючи в інші міста обирають жити не в готелях, а винаймають собі подобову квартиру. Люди переконані, що це дешевше, однак все-таки безпека бути обманутим шахраями залишається.

Про це зазначають експерти на сайті doba.ua.

Зазвичай, якщо ви подорожуєте і приїхали в якесь нове місто, то хоча б один раз всі задавали собі два питання:

  • Що вигідніше – готель чи подобова квартира?

  • Як орендувати квартиру на кілька днів, щоб не обманули?

Для того, щоб знайти відповідь на перше питання, то вам треба знайти готельні ціни. Так ви зрозумієте, що точно виграє з фінансової точки зору.

"Якщо на одну добу ще можна побалувати себе зупинкою в хорошому готелі з ранковим сніданком, то на більший термін це вже вдарить по кишені. До того ж завжди є можливість вибрати апартаменти в потрібному районі міста, і часом саме це відіграє визначальну роль", – зазначають експерти.

Наступне важливе питання – у кого краще орендувати квартиру. На нього також варто звернути увагу, адже ніхто не хоче бути обдуреним і в останній момент залишитись без даху над головою. Для цього краще шукати житло саме на перевірених ресурсах, де бажано, щоб ще було чимало відгуків інших людей.

Також головний плюс таких сервісів – опція винайняти житло без посередників подобово, тобто прямий зв'язок з власниками апартаментів, а також чесні відгуки від реальних постояльців. Сервіси подобових апартаментів оперативно реагують на звернення користувачів і ведуть боротьбу з шарлатанами.

Про які ще лайфхаки не варто забувати:

  • Уточнення умов та правил. Перед бронюванням або оплатою оренди вивчіть умови проживання, правила оселі та всі умови в оголошенні. Важливо уточнити всю необхідну інформацію.

  • Фотографії та огляд приміщення. Після прибуття зробіть фотографії квартири або оселі, щоб мати доказ про стан приміщення до вашого перебування.

  • Збереження контактів та документів. Зберігайте всі контакти власника чи менеджера житла, а також всі документи, пов'язані із бронюванням та оплатою. Це може знадобитися в разі потреби звернутися за допомогою чи роз'ясненням у випадку непередбачуваних ситуацій.

  • Завершення проживання та повернення ключів. Під час завершення проживання переконайтеся, що житло залишено в такому ж стані, яким ви його отримали. Не забудьте повернути ключі власнику або уповноваженій особі та отримати підтвердження про завершення оренди.

Ще до цього ми розповідали, як боротися з голосними сусідами та що загрожує за надмірний шум. Також вам може бути цікаво почитати про те, як зміниться ринок нерухомості в Україні через 5 років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.