Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Швидко купити квартиру не вийде: кому з українців знадобиться на це 16 років

Українці, що працюють у різних сферах, стикаються із різними викликами при плануванні придбання власного житла

Фото: Pro Гроші, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям доведеться відкладати гроші 16 років, щоб придбати квартиру

Фото: Pro Гроші, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Придбати нерухомість в Україні стає все більш непростим завданням для багатьох громадян, оскільки ціни на житло невпинно ростуть, а зміни у розмірах заробітних плат не завжди відповідають їхнім очікуванням. В деяких випадках людям потрібно відкладати гроші на квартиру понад 10 років.

Дослідження маркетплейсу DIM.RIA та платформи з пошуку роботи robota.ua показало, скільки потрібно працювати українцям, аби заробити на квартиру в Києві.

Згідно з аналізом, для пересічного українця, що працює на популярних "звичайних" посадах, потрібно більше ніж 10 років, щоб накопичити достатньо коштів на купівлю 1-кімнатної квартири у Києві. Наприклад, продавець-консультант із середньою зарплатою 15 600 гривень потребує 18 років, щоб зібрати кошти на нове житло вартістю 3,299 млн гривень. Проте, це, якщо купувати житло в новобудові, а ось, щоб отримати житло з вторинного ринку доведеться збирати гроші 16 років.

Зверніть увагу, що стільки років знадобиться лише у разі, якщо всі зароблені кошти йдуть на збереження.

Скільки років потрібно працювати, щоб заробити на квартиру в Києві
Скільки років потрібно працювати, щоб заробити на квартиру в Києві
Фото: DIM.RIA, robota.ua

Найдовше доведеться працювати робітникам промислових підприємств із середньою зарплатою 17 200 грн, які повинні витратити:

  • 16 років на нерухомість первинного ринку;
  • 15 років на квартиру з вторинного ринку.

Також не мало доведеться працювати фахівцям з телефонних продажів із середньою зарплатою 24 200 гривень, де потрібно 11 років для купівлі квартири, будь-то нова чи з вторинного ринку. Кухарі з середньою зарплатою 19 200 грн також стикаються з викликами:

  • 14 років для нової квартири;
  • 13 років для квартири з вторинного ринку.

У той час як фахівці з інтернет-маркетингу з середньою зарплатою 27 400 гривень можуть придбати нове житло за 10 років, а квартиру з вторинного ринку – за 9 років.

Які професії допоможуть швидко купити нерухомість


Щоб швидке здійснити мрію про купівлю власної нерухомості потрібно обирати технічні професії. Лідер команди в Києві зі зарплатою 78 880 гривень, може накопичити достатньо коштів на новобудову за 4 роки та на вторинний ринок за 3 роки. У Львові цей фахівець заробляє 73 753 грн, що дозволяє купити житло на вторинному ринку за 2 роки та на первинному – за 4 роки.

Раніше ми повідомляли, як змінилися ціни на оренду квартир у Харкові. Також пропонуємо дізнатися, хто може не платити податок за "зайві" квадратні метри у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.