Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Дохід буде чималий? Чи можна заробити на квартирі з готовим ремонтом

Експерт запевняє, що сьогодні для перепродажу потрібно пропонувати ексклюзив на ринку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть вигідно зробити ремонт

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні тема ремонту багатьох може лякати, адже туди треба вкласти чимало сил, нервів та грошей. Однак спеціалісти запевняють, що іноді, з цього можна навіть вийти в плюс.

Про це у проєкті "Квартира на фініші" поділиться експерт з інвестицій в нерухомість керівник компанії "Авторський дім" Роман Химочка.

Чи вигідно наразі купити квартиру, зробити ремонт та перепродати

За словами експерта, в певних моментах це дійсно може бути вигідно. Однак спочатку треба розуміти свою кінцеву продукцію. Тобто, для кого ви робите це житло та чим відрізняється від інших.

"У Львові сучасних квартир з дизайнерським якісним ремонтом немає у продажі. Люди продають свої квартири, де робили ремонт 10 та 12 років назад. Всі конструкції вже не актуальні. Там можуть бути кімнати в різних кольорах, наприклад, одна рожева, друга зелена, всюди застарілі меблі, які зараз не актуальні", – підкреслює Роман Химочка.

Саме тому, сьогодні для перепродажу потрібно пропонувати ексклюзив на ринку. Ви повинні запропонувати людині сучасний ремонт у квартирі, де ще ніхто жив і де є все необхідне, яке зроблено якісно.

Краще скористуватись послугами спеціаліста чи зробити ремонт самостійно

За словами експерта, все залежить від того, які спеціалісти вам будуть робити ремонт.

"Якщо ви прийдете до поганого лікаря – хорошого результату не буде. Аналогічно з дизайнерами, виконробами тощо. Якщо спеціаліст живе своєю роботою, тоді він дуже вам багато в чому допоможе, а це і збереження фінансів, часу, нервів", – говорить Роман Химочка.

Хороший спеціаліст повинен:

  • дізнатись що вам потрібно;

  • де ви працюєте та чи вам треба робоче місце у квартирі або приватному будинку;

  • скільки у вас дітей;

  • які у вас додаткові побажання;

  • дізнатись, на який ви розраховуєте тощо.

Якщо дизайнер починає закладати дуже дорогі речі у ремонт, наприклад, меблі чи освітлення, або вибрав кухню зі стільницею з натурального каменю, то можете одразу очікувати перерахунку і нестачі бюджету.

Дизайнер має спланувати ремонт, адже можна вибрати все необхідне з дешевшого сегмента. Наприклад, звичайна плитка за 1 000 гривень, а не італійська за 3 000 гривень.

Як правильно розрахувати кошторис на ремонт квартири

Для правильного розрахунку кошторису на ремонт квартири в Україні, слід врахувати кілька ключових аспектів:

  • Визначення обсягу робіт. Спочатку необхідно складно розробити перелік ремонтних робіт, які потрібно виконати, включаючи заміну матеріалів, пофарбування, ремонт підлоги, стелі тощо.

  • Підбір матеріалів. Ретельно обирати матеріали, враховуючи їх якість та ціну. Основні витрати зазвичай виникають на закупівлі будівельних матеріалів та меблів.

  • Вартість робочої сили. Розрахуйте вартість роботи майстрів, будівельників та додаткових фахівців, які вам знадобляться для виконання певних видів робіт.

  • Резерв на неочікувані витрати. Необхідно залишити певний резерв коштів на випадок неочікуваних витрат або непередбачуваних робіт, які можуть виникнути під час ремонту.

  • Порівняйте з реальністю. Порівняйте ваш кошторис з реальними цінами на ринку, поговоріть з професіоналами й врахуйте особливості цін в різних регіонах України.

Найкраще консультуватися з досвідченими фахівцями у сфері будівництва чи ремонту, щоб отримати більш точні та адаптовані до вашої ситуації поради.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.