Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Шкіряні дивани знову в тренді? Чи варто українцям витрачати на них гроші

За словами експертів, важливо памʼятати, що не всі відтінки такого предмета та розміри можуть вам підійти

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку і досі є шкіряні дивани

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Колись шкіряні дивани були досить модними. Люди скуповували їх, аби прикрасити свій будинок та показати свій смак. Однак наразі такий попит на цей предмет спав. Та дизайнери запевняють, що не все так просто і деякі такі дивани ще можна вважати навіть сучасними.

Про це пише Homes & Gardens.

У 2010-х ми бачили багато громіздких шкіряних диванів у вітальнях, бо на той час це було справжнім трендом. Дизайнери кажуть, що зараз шкіряні дивани не такі популярні, але їх все одно купують. Однак вам треба вміти це робити правильно, адже навіть у цій справі є моделі, які вважаються лідерами антитренду.

"Шкіряні дивани завжди в тренді й багатьом подобаються. Деяких людей приваблює їхній стильний вигляд і те, як вони з часом стають лише кращими, тобто мають цікавий потертий вигляд. Дехто вважає, що шкіряні дивани додають чоловічої брутальності в стиль дизайну, тому не люблять їх. Усе залежить від особистого смаку", – каже американська дизайнерка інтер'єру Соледад Альзага.

Дизайнерка інтер'єру Раяна Шмітц погоджується, що такий предмет все ще має місце в трендах. Шкіряний диван, як і раніше, додає незмінного шарму в будь-який простір. Ба більше, це універсальний і позачасовий варіант.

Однак під час вибору вам треба врахувати відповідність цього шкіряного дивана стилю вашої вітальні. Важливо памʼятати, що він може ідеально доповнить кімнату в класичному стилі, ретро, індустріальному, сільському чи середини 20 століття. А от якщо у вас сучасний стиль, то він не завжди зможе гармонійно виглядати у цій кімнаті.

У будь-якому випадку краще не купувати шкіряний диван великих розмірів і в холодних тонах. Це вже точно застаріла тенденція, про яку варто забути негайно.

Як правильно обирати меблі

Для цього вам треба дотриматися кількох кроків:

  • З'ясуйте, який стиль вам подобається — класика, модерн, мінімалізм. Це полегшить вибір.

  • Точні виміри допоможуть уникнути непорозумінь із розмірами меблів.

  • Звертайте увагу на матеріали, адже вони повинні бути якісними та відповідати вашим вимогам.

  • Визначте, які функції повинні виконувати меблі, і обирайте відповідно до цього.

  • Протестуйте меблі на зручність та ергономіку перед покупкою.

  • Обирайте кольори та текстури, які гармоніюють з інтер'єром і не швидко втомлюють.

  • Перед покупкою дізнайтеся відгуки про бренд чи конкретний магазин.

  • Ставте перед собою фінансові рамки та обирайте меблі, які в них вписуються.

  • Обирайте класичні форми та колір, які будуть актуальними із часом.

  • Спробуйте перед купівлею. Якщо можливо, випробуйте меблі в магазині або перегляньте їх у реальному інтер'єрі до покупки.

Завдяки цьому ви точно не допустите помилки під час вибору.

Раніше сайт Pro Гроші повідомляв, як оновити ванну кімнату з обмеженим бюджетом. Також пропонуємо дізнатися, який дизайн інтер'єру стане дуже популярним у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.