Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Таємниці радянських квартир: навіщо в коридорах робили антресолі

Але розбираючись у цьому питанні стає зрозумілим таке рішення, адже воно досить сильно допомагало людям

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Старі квартири мають інші дизайнерські рішення

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Якщо поглянути на квартири, які є на ринку, то радянські досить легко відрізнити від сучасних, адже ті мають свій унікальний архітектурний стиль та планування, яких сьогодні вже не зустрінеш у новобудовах. Також там є чимало архітектурних рішень, які й досі залишаються чимало питань людей.

Про це пише сайт Главред.

Наприклад, і досі не всі розуміють, навіщо раніше ледь не в кожній оселі були антресолі в коридорах. Саме вони були невід'ємною частиною радянських квартир і дехто їх використовує навіть сьогодні.

Але розбираючись у цьому питанні стає зрозумілим таке рішення, адже в умовах дефіциту житлового простору антресолі використовувалися як дивно ефективне рішення для економії площі. Їх постійно розміщували в коридорах, а їхня наявність не займала додаткового простору, а навіть навпаки.

Саме там люди зберігали різні речі, а тому антресолі стали невідʼємною частиною їхнього життя. Зазвичай там були:

  • сезонний одяг;

  • взуття;

  • дитячі іграшки;

  • консерви.

Так люди не захламлювали місце всередині квартири та ховали речі, аби було більше простору. За часів СРСР навіть будівництво комор в оселях було не завжди пріоритетним, ніж антресоль. Вони іноді навіть забезпечували легкість доступу до проводів, труб та інших інженерних комунікацій.

Чим сучасні квартири відрізняються від тих, які були побудовані в СРСР

Теперішнє житло різне в багатьох аспектах. По-перше, сучасні будівлі зазвичай мають високу енергоефективність та використовують сучасні технології у будівельному процесі. Це може включати:

  • утеплення;

  • сучасні вікна;

  • системи опалення;

  • кондиціювання;

Все це спроєктоване для забезпечення комфортних умов проживання та економії енергоресурсів.

По-друге, планування квартир у новобудовах часто більш функціональне та орієнтоване на потреби мешканців. Сучасні квартири можуть мати вільні та відкриті простори, великі вікна, що забезпечують більше природного світла, і більше уваги приділяється дизайну та ергономіці приміщень.

Крім того, сучасні квартири можуть мати розвинуту інфраструктуру в межах житлового комплексу:

  • паркінг;

  • дитячі майданчики;

  • спортивні об'єкти;

  • нові технології у використанні "розумних" систем для автоматизації та комфорту, таких як "розумний дім" та системи безпеки.

Якщо порівнювати з квартирами в СРСР, то сучасні житлові приміщення в Україні відзначаються сучасними зручностями, технічними інноваціями та підвищеною увагою до комфорту і якості життя людей.

Раніше ми повідомляли, що буде з новобудовами в Україні у 2024 році. Також ми писали, де знизилися ціни на квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.