Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Не міф, а реальність? Чи можна в Італії купити нерухомість за один євро

Українська блогерка розповідає про реалії італійського ринку нерухомості на сьогоднішній день

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Наші громадяни можуть купити житло в іншій країні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Наразі за кордоном чимало українців, які переїхали туди через війну. Досить велика кількість з них знаходиться в Італії, де є така спокуслива пропозиція придбати житло лише за один євро. Однак у такому випадку існує досить багато підводних каменів.

Про це пише в Instagram блогерка Ольга Резнікова.

"Насправді – це не міф. Для деяких італійських міст існують спеціалізовані сайти. Для початку треба зайти на сайт муніципалітету Сицилії, де у них є окремий розділ про будинки за один євро. Також вони мають список об’єктів та фото зовнішнього вигляду. Або ж на сайті Case one euro", – йдеться у повідомленні.

Далі ви за бажанням можете завантажити детальну інформацію про будинок та його розташування. Там же ви можете побачити повністю всю ділянку та ознайомитися зі всіма деталями про умови купівлі такого житла.

"Насправді таких будинків досить багато, оскільки ця ініціатива є частиною схеми відродження сицилійських малозаселених територій, які потерпають від занепаду та депопуляції", – говорить блогерка.

За її словами, проблема таких будинків у тому, що вони часто потребують значного ремонту. Саме тому від покупців вимагається взяти на себе зобов’язання відремонтувати їх протягом певного часу, що насправді коштує досить дорого.

Також схеми будинків за 1 євро супроводжуються ще додатковими умовами. Наприклад, гарантія застави у кілька тисяч євро для того, щоб гарантувати зобов’язання відремонтувати нерухомість, яку ви хочете привласнити.

Як правильно придбати нерухомість закордоном

Придбання нерухомості в іншій країні може бути складним і вимагає уважного підходу. Ось кілька кроків, які можуть допомогти вам в цьому процесі:

  • Почніть з дослідження ринку нерухомості у країні, де ви плануєте придбати майно. Ознайомтеся з правовими та фінансовими аспектами, а також з різними регіонами та їх особливостями.

  • Важливо мати місцевого агента з досвідом роботи на ринку нерухомості в обраній країні. Він може надати цінні поради та допомогти з пошуком відповідного майна.

  • Перед пошуком нерухомості визначте свої потреби та бюджет. Розгляньте такі аспекти, як розмір, розташування, тип нерухомості та інші фактори, які важливі для вас.

  • Перед покупкою обов'язково перевірте всі правові аспекти, пов'язані з придбанням нерухомості в конкретній країні. Переконайтеся, що всі документи та умови є чіткими та відповідають законодавству.

  • Ретельно оцініть всі ризики та вигоди, пов'язані з придбанням нерухомості за кордоном. Розгляньте фінансові аспекти, зокрема валютні ризики та оподаткування.

  • Перед укладенням угоди проведіть огляд нерухомості разом зі спеціалістом, щоб переконатися в її стані та відповідності вашим очікуванням.

  • Після всіх попередніх кроків укладіть угоду з продавцем за допомогою адвоката або агента з нерухомості, щоб забезпечити ваші інтереси та права.

Здійснення покупки нерухомості за кордоном вимагає обережності та пильності, але якщо ви зробите все правильно, то проблем точно не буде.

Раніше ми повідомляли, хто купує квартири у Львові та чому впав попит. Також пропонуємо дізнатися, чому українці можуть залишитися без власних квартир.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.