Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Так ви квартиру не продасте: яке оголошення покупці обов'язково проігнорують

Варто памʼятати й про те, що через повномасштабне вторгнення експозиція квартир в Україні зросла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть не продати своє житло

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Оголошення про продаж квартири відіграє важливу роль у привертанні потенційних покупців. Це перше, що бачить людина, яка шукає житло, тому якісно складене оголошення може значно підвищити інтерес до об'єкта.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

За словами експертки, дійсно, бувають і такі оголошення на які люди навіть не звернуть увагу. Отже, найнижчий попит мають ті оголошення, в яких мінімум інформації про саму нерухомість. Також у більшості випадків вони не мають фото взагалі, або мають, але лише одну світлину і ту неякісну.

Однак іноді бувають винятки з правил і люди можуть звернути на оголошення шахраїв, які у більшості випадків мають:

  • одне фото;

  • мінімум інформації про житло;

  • занижену ціну.

Як швидко можна продати квартиру, якщо оголошення складено правильно

Варто розуміти, що через повномасштабне вторгнення експозиція квартир зросла. Тобто, термін від виставлення оголошення і до моменту його продажу, став значно більший. А тому не факт, що як тільки ви зробите оголошення, то на вашу квартиру буде кілька претендентів. Якщо раніше ви могли продати квартиру за 6-9 тижнів, то зараз цей термін в середньому становить від 9 до 12 тижнів. Саме тому наразі всім власникам нерухомості, які хочуть її продати, варто запастися терпінням.

"У цій ситуації випадку вам треба хороший брокер, аби він допоміг вам просувати ваше оголошення та шукати покупців", – додає експертка.

Якщо ви досить швидко хочете продати ваше житло, то саме лише оголошення в цьому не допоможе, адже нерухомість має бути ліквідною.

Що має бути вказано в договорі про оренду житла

Є кілька основних пунктів, які повинні бути включені:

  • Опис сторін. Повне та точне вказання осіб, які укладають договір, з обов'язковим зазначенням особистих даних та контактів.

  • Опис майна. Детальний опис об'єкта оренди, з усіма характеристиками, розміром, меблями, інвентарем та усім, що входить до орендованої власності.

  • Термін оренди. Часовий період дії договору, дати початку та закінчення оренди.

  • Орендна плата. Сума, розмір щомісячного платежу, терміни та порядок його сплати.

  • Умови користування. Правила та обмеження стосовно користування майном, ремонтів, технічного обслуговування, та інших важливих умов.

  • Відповідальність за ушкодження. Умови та порядок відшкодування збитків у разі пошкодження майна під час оренди.

  • Порядок припинення договору. Умови розірвання договору, повідомлення про завершення терміну, можливі санкції за порушення умов договору.

Важливо, щоб договір був чітким, зрозумілим та підписаним обома сторонами

Раніше ми розповідали, що таке модульні будинки та скільки вони коштують. Також ми писали, де несподівано злетіли ціни на оренду житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.