Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

В Україні розширили програму "єОселя": які нововведення почали діяти з 2024 року

Зміни в програмі пільгового кредитування нададуть українцям більше можливостей в обранні комфортного житла

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

З 1 січня 2024 року програма "єОселя" працює за новими правилами

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці мають можливість придбати нерухомість за допомогою пільгового іпотечного кредиту "єОселя". До того ж з 1 січня 2024 року населенню розширили горизонти щодо обрання власного житла, адже уряд вніс зміни до державної програми.

Про це повідомили в Telegram-каналі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Що змінилось у програмі "єОселя"


Однією з ключових змін у програмі "єОселя" є розширення можливостей для:

  • ветеранів;
  • осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни, та членів їхніх сімей;
  • родин загиблих військових.

Раніше ці категорії громадян могли придбати квартири у будинку, не старішому за 3 роки. За новими правилами, ці позичальники можуть придбати житло у будинку, не старішому за 10 років, за умови, якщо нерухомість розташована в Києві або обласному центрі. В інших населених пунктах обмеження по даті експлуатації відсутні.

Ще однією значущою зміною є можливість купувати не лише квартири, але й приватні будинки або таунхауси, якщо вони введені в експлуатацію і не старіші за 3 роки. Це розширює вибір для тих, хто мріє про власний будинок чи таунхаус.

На що звертати увагу при купівлі житла за програмою "єОселя"


Програма "єОселя" привертає увагу через низьку відсоткову ставку та доступні терміни надання кредитів, особливо якщо порівнювати зі звичайним банківським кредитуванням чи розстрочкою від забудовника. Але учасникам програми слід приділити увагу певним аспектам. Так, важливо вивчати умови угод з банком та забудовником, зокрема:

  • структура та строки погашення зобов'язань;
  • процентна ставка та ціна за квадратний метр, оскільки будь-яке перевищення встановлених значень оплачується учасником самостійно.

Також слід мати на увазі, що програма надає частковий юридичний захист учасникам. Важливо, щоб обрані проєкти вже були введені в експлуатацію.

Раніше ми повідомляли, де українці найчастіше купують житло в кредит. Також ми пропонуємо дізнатися, які мінімальні платежі іпотеки "єОселя" потрібно сплачувати щомісяця в різних містах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.