Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Життя у квартирі-студії – які плюси та мінуси існують для українців

Зазвичай така нерухомість виглядає досить компактною, а тому громадяни надають їй перевагу

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі квартири мають свої недоліки

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Чимало людей обирає для життя квартири-студії. І таке житло дійсно має свої переваги через невелику площу та навіть ціну. Однак є і мінуси у такої нерухомості, про які знають не всі українців перед орендою чи навіть покупкою.

Про це пише UAportal.

Плюси

Ціна

Під час оренди ви платите не лише за саме житло, але також і за комунальні послуги. Якщо це ваша нерухомість, то ви також можете виплачувати іпотечні платежі. Однак вони тут набагато нижчі порівняно з більшими квартирами чи будинками. Це дійсно вам може полегшити життя та навіть дозволити заощаджувати гроші або виділяти більше коштів на інші потреби.

Компактність

Через свою маленьку площу такі квартири-студії забезпечує зручність. Все тому, що будь-які речі знаходиться в межах легкої досяжності завдяки обмеженому простору. Завдяки цьому ви також можете заощадити значну кількість часу та зусиль на домашні справи та обслуговування.

Мінуси

Обмежений простір

Зазвичай у таких квартирах немає кімнат і комори. А тому люди можуть зіткнутися з проблемою пошуку достатнього місця для своїх речей у студії. Також тут немає окремої спальні. Це може стати мінусом для тих, хто потребує повного відокремлення житлової зони. Тобто, така відсутність окремої кімнати може вплинути на якість відпочинку та сну.

Обмеження

Компактність квартири-студії може обмежити вашу здатність адаптувати простір до різних потреб. Виходить, що ви не зможете перепланувати або розширити житло, якщо у вас зміниться спосіб життя чи навіть збільшиться сімʼя. Якщо ви цінуєте гнучкість і передбачаєте зміни в житті, квартира-студія може не забезпечити вам бажаної універсальності.

Де варто шукати квартиру для оренди

Шукаючи нерухомість для оренди, варто розглянути кілька варіантів:

  • Оголошення в інтернеті. Вебсайти та платформи для нерухомості, такі як OLX, Slando, або спеціалізовані ресурси для оренди квартир, а тому там точно можна знайти цікаві варіанти.
  • Агентства нерухомості. Багато агентств пропонують послуги з оренди житла та допоможуть у пошуку квартир за вказаними критеріями.
  • Оголошення в газетах. Деякі місцеві газети мають розділ з орендою квартир або пропозиції від приватних власників.
  • Рекомендації та вказівки від друзів або знайомих. Іноді найкращі варіанти можуть виявитися через особисті рекомендації.
  • Відвідання місцевих агенцій та огляд квартир. Прямий контакт з агентствами та огляд доступних квартир на місці.

Та не забувайте, що в жодному разі не можна платити передоплату за житло, якщо ви його не бачили, а також не впевнились, що власник квартири не шахрай.

Раніше ми повідомляли, які квартири купуватимуть українці у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, як отримати ордер на квартиру в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.