Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Інтер'єрна катастрофа: найпоширеніші помилки, які можуть зіпсувати квартиру

Дану інформацію варто запам'ятати та враховувати її у майбутньому, щоб оселя була затишною і комфортною

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Є певні помилки під час оформлення житла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Якщо ви облаштовуєте кімнати у вашій оселі, то варто дбати не лише про те, аби все мало гарний вигляд, а також, щоб там було комфортно. Якщо вам не вдасться цього досягти, то це може загрожувати багатьма наслідками. Наприклад, погано підібрана колірна схема впливатиме на ваше самопочуття.

Про це пише Homes & Gardens.

Дизайнери розповіли про три найпоширеніші помилки, які варто запам'ятати та враховувати їх, щоб дім був затишним і комфортним місцем.

Погане освітлення

У такому питанні освітлення відіграє вирішальну роль. Адже воно досить сильно впливає на створення атмосфери кімнати. Якщо його буде замало або навіть занадто багато, то вони можуть зробити кімнату непривітною. Дизайнери вважають це типовою помилкою.

"Одна з перших помилок домашнього декору – це погане освітлення. Обмежені джерела світла можуть зробити кімнату непривітною і можуть сильно змінити наш настрій. А правильне освітлення покращує його і стабілізує наші добові ритми, допомагаючи навіть подолати депресію", – переконують експерти.

Правильне освітлення не повинно бути надто яскравим та холодним. Через це у вас буде виникати відчуття, що ви у лікарні. Водночас не варто обирати тьмяне світло, найкращий варіант – тепле біле.

Незбалансовані колірні схеми

Доведено, що кольори впливають на самопочуття людей, а також на створення настрою, як позитивного, так і негативного, а тому важливо знати про це.

"Наприклад, дуже сіра кімната може створити відчуття холоду, а кімната з жовтими стінами візуально буде надто яскрава. Правильно збалансовані кольори створюють привабливий і приємний простір, який допомагає вам почуватися емоційно врівноваженими", – кажуть фахівці.

Якщо ви точно визначились із кольорами, то далі варто також врахувати і їхню кількість на ваших стінах. По-перше, не треба використовувати в інтер'єрі більше ніж три кольори. А по-друге, варто дотримувати правила трьох пропорцій (60% – 30% – 10% на кожен тон).

Досить сильне природне освітлення

Якщо ви обрали освітлення досить яскраве, то це теж може поган позначитися на вашому стані. Експерти кажуть, що воно може завадити вам розслабитися, а тому ви будете себе відчувати постійно некомфортно у певній кімнаті. Це особливо відчутно, коли ви працюєте за екраном у яскраво освітленій кімнаті, що часто ускладнює фокусування.

Про правильно освітлення особливо варто подбати у спальні, адже через сильний потік природного світла часто ви не завжди зможете мати якісний сон. Тому краще подбати про додатковий захист на вікнах, наприклад, жалюзі.

Раніше ми повідомляли, як зробити оселю елегантною і затишною в стилі "тиха розкіш". Також пропонуємо дізнатися, як зробити якісний ремонт у коридорі без зайвих витрат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.