Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Майбутнє за комфортом та стилем: тренди у дизайні ванних кімнат на 2024 рік

Завдяки новим трендам ванна кімната стане не лише місцем гігієни, але і виразом вашого стилю та цінностей

Фото: Pinterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Головні тенденції дизайну ванної кімнати 2024 року

Фото: Pinterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Раніше люди дотримувалися думки, що ремонт у ванні кімнаті має бути практичним. Тому в цих приміщеннях не було якихось дизайнерських рішень. Однак на сьогодні все більше людей відходить від цього стереотипу, та все частіше переглядають нові тренди у дизайні ванних кімнат при проведенні ремонту.

В Homes & Gardens розповіли про головні тенденції дизайну ванної кімнати на 2024 рік.

Яскрава сантехніка

Змінюючи грубі нейтральні тони минулого, нова тенденція ванних кімнат на 2024 рік вносить яскравість. Тому, роблячи ремонт у цьому приміщенні варто звернути увагу на різнокольорові та барвисті гарнітури. Це частково може нагадати вам ретростиль.

У 2024 році буде тренд на яскраву сантехніку
У 2024 році буде тренд на яскраву сантехніку
Фото: Pinterest

Якщо ваша мета – надати ванній кімнаті більш мінімалістичний вигляд, рекомендується обрати сантехніку у двох варіантах металевого покриття: Chrome і Titanium Black.

Текстуровані поверхні

Зазвичай люди обирають меблі у ванну кімнату з гладкими поверхнями. Проте дизайнери радять забути про це, оскільки тенденція 2024 року полягає в створенні ванних кімнат з великою кількістю шарів та текстур.

Варто звернути увагу на меблі з натуральними матеріалами, матовим покриттям та рифленням. Вони додадуть ванній не лише елегантність, але й практичність.

Для ванної кімнати рекомендують вибирати текстурні поверхні
Для ванної кімнати рекомендують вибирати текстурні поверхні
Фото: Pinterest

М'які форми та вигнуті кути

Суворі лінії та кути стають менш статичними, а простори стають більш живими. Нові тренди у дизайні ванних кімнат пропонують м'які, органічні форми та вигнуті лінії. Це допоможе зробити приміщення більш елегантним та спокійним.

Обирайте меблі без гострих кутів
Обирайте меблі без гострих кутів
Фото: Pinterest

Стійкість у дизайні

Світ на шляху до більш екологічного способу життя. Це неабияк впливає на тренди у дизайні приміщень. Так, почала з'являтися різні технологічні та екологічні товари для ванних кімнат. Наприклад, багато виробників пропонують купувати гарнітур, який був перероблений зі старих матеріалів.

Тренд 2024 року – екологічні матеріали
Тренд 2024 року – екологічні матеріали
Фото: Pinterest

Завдяки новим трендам, ви зможете зробити вашу ванну кімнату з особливим колоритом та екологічною свідомістю.

Які кольори рушників зіпсують естетику ванної кімнати

Ванна кімната – це особливий простір, де можна розслабитися та відновити свої сили. Проте, неправильний вибір деталей у дизайні може зруйнувати цю атмосферу. Ось кілька порад з вибору кольорів рушників:

  • білі рушники можуть виглядати стерильно та важко зберігати їхню чистоту. Ба більше, для деяких вони можуть асоціюватися із лікарнею;
  • яскраві жовті деталі заряджають енергією, тому їх слід обирати обережно. Цей колір може створити барвистий дизайн, що не завжди відповідає атмосфері розслаблення ванни;
  • червоний колір вважається стресовим і асоціюється з коміксами та іграшками. У ванній кімнаті краще обійтися без нього.

Тому, аби зберегти спокій у ванній кімнаті варто уникати рушників цих кольорів. Аби в приміщені панувала заспокійлива атмосфера краще надати перевагу приглушеним кольорам.

Раніше ми повідомляли, чи повинні збігатися кольори шаф і стін у вашому будинку. Також пропонуємо дізнатися, як розширити квартиру без ремонту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.