Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Не знецінюйте свою оселю: які елементи ванної кімнаті злякають покупців

Рієлтори та експерти з нерухомості розповіли про найпоширеніші речі, які можуть зіпсувати враження про житло

Фото: Pexels. Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Деякі елементи у ванній кімнаті можуть знецінити нерухомість при її продажі

Фото: Pexels. Pinterest. Колаж: Pro Гроші

При продажі нерухомості важливо звертати увагу на кожну деталь, оскільки навіть найменші недоліки можуть вплинути на загальну вартість майна. І, на думку рієлторів, ванні кімнати є особливим "місцем злиття" різних деталей, які можуть визначити загальний вигляд і цінність будинку чи квартири.

Про це пишуть в Homes & Gardens.

Найчастіше власники нерухомості навіть не помічають невеликих недоліків у ванних кімнатах, які, однак, можуть суттєво позначитися на кінцевій ціні продажу. Нижче ви зможете дізнатися про три основні аспекти, яким, на думку експертів, рекомендується приділити особливу увагу.

Старі фурнітура та змішувачі

Справжнім викликом при продажі нерухомості можуть стати застаріла та зношена сантехніка. Оскільки саме це створює непривабливий вигляд ванній кімнаті.

Рієлтор та інвестор Райлі Еннен рекомендує оновлювати змішувачі, душові насадки та рушникосушки до більш сучасних і стильних варіантів. Це не тільки поліпшить вигляд ванної, але й сприятиме успішному проведенню переглядів.

Погане освітлення

Дизайнерка Яма Джейсон підкреслює, що тьмяне або різке освітлення може суттєво позначитися на сприйнятті ванної кімнати. До того ж це часто призводить до певних перешкод при виконанні рутинних справ. Рекомендується додати різні види світла, таких як:

  • навколишнє;
  • робоче;
  • акцентне.

Це не лише підвищить естетичну цінність, але й полегшить використання приміщення.

Застарілі візерунки

Експерт з дизайну Кенні Клінгер зауважує, що візерунки, які застрягли в минулій епосі, такі як зелена плитка з авокадо 70-х або "гучні" шпалери 80-х, можуть суттєво знецінити ванну кімнату. Сучасні покупці часто віддають перевагу стриманому дизайну, тому рекомендується відмовитися від застарілих елементів та впровадити більш актуальні рішення в інтер'єр.

Врахування цих аспектів може виявитися вирішальним при продажу нерухомості та допоможе зберегти чи навіть підвищити її цінність на ринку нерухомості.

Раніше ми повідомляли, як зробити оселю елегантною і затишною. Також пропонуємо дізнатися, як зробити якісний ремонт у коридорі без зайвих витрат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.