Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Квартири з елітним статусом: хто та яку нерухомість в Дубаї купує найбільше

За даними агентства, даний іноземний ринок нерухомості витягують на собі саме інвестори, які вклали чимало грошей

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок у Дубаї має чимало угод

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Закордонний ринок нерухомості не стоїть на місці. Ба більше, його показники змінюються з кожним роком. Наприклад, у 2023 році в Дубаї продали 56 найрозкішніших будинків з мінімальною вартістю у 25 мільйонів доларів. Загальна сума угод становить 2,27 мільярда доларів.

Про це пише Bloomberg.

Якщо порівнювати з 2022 роком, то тоді продали лише 28 таких елітних об'єктів на загальну суму 1,24 мільярда доларів. Отже, зрозуміло, що попит на житло у Дубаї лише зростає. Сьогодні все більше іноземних інвесторів і надалі вкладають захмарні суми в розкішні помешкання.

Найдорожча угода в місті

За даними агентства, ринок у Дубаї витягують на собі саме інвестори, адже в нерухомість там вкладають криптомільйонери та багаті індійці, які будують другий дім. Також не варто забувати про росіян, які намагаються захистити свої активи.

"Надбагаті люди продовжують зосереджуватися на купівлі нерухомості в Дубаї, причому стиль життя міста та відносно доступні розкішні будинки є головними факторами приваблення", – каже керівник відділу досліджень Близького Сходу з агентства нерухомості Knight Frank.

Відомо, що у 2023 році найдорожчою угодою був не продаж будинку. Найбільше заплатили грошей за п'ятикімнатну квартиру в комплексі Como Residences на острові Пальма Джумейра. Помешкання має площу понад 2 000 квадратних метрів, а продали його за 136,2 мільйона доларів.

Однак не дивлячись на такі показники, попит на купівлю житла в секторі ультралюкс є відносно новим явищем у Дубаї. Наприклад, до 2021 року в місті продавали максимум чотири будинки, які коштували 25 мільйонів доларів чи більше.

Важливо, що за підсумками 2022 року, продажі нерухомості в цьому сегменті зросли на 80%. І сталося це завдяки росіянам. Саме вони купували найбільше нерухомість після початку повномасштабного вторгнення, яке влаштували в Україні.

Як українцям купити житло закордоном

Для цього вам першочергово треба виконати кілька кроків, а саме:

  • Ознайомтеся з законами та вимогами країни, де ви хочете купити житло.

  • Звертайтеся до місцевого агента з нерухомості для отримання інформації та допомоги у пошуку об'єктів.

  • Подбайте про фінансові питання, включаючи обрання методу оплати та вивчення податкових обов'язків.

  • Оформіть всі необхідні документи та контракти відповідно до законодавства обраної країни.

Під час купівлі житла памʼятайте, що кожна країна має свої правила та обмеження для іноземних інвесторів у сфері нерухомості, які варто врахувати під час цього процесу.

Раніше ми повідомляли, хто купує квартири у Львові та чому впав попит. Також пропонуємо дізнатися, чому українці можуть залишитися без власних квартир.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.