Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Уникайте проблем: з якими документами ви зможете здати квартиру

Дані папери вгамують всі непорозуміння між порозуміння між власником та орендарем нерухомості

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

До даного процесу варто підійти відповідально

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Підготовка документів перед здачею житла в оренду є важливою з погляду юридичної чистоти та захисту прав обох сторін. Правильно складені договори дозволяють уникнути багатьох неприємностей, які можуть статися в майбутньому.

Про це йдеться на сайті riel.ua.

Перед тим, як здавати житло в оренду, то треба підготувати документи, аби все було безпечно та прозоро. Також такі документи вгамують всі непорозуміння між порозуміння між власником та орендарем нерухомості.

Що вам необхідно:

  • Договір оренди

Для початку варто укласти договір оренди. Якщо людина планує жити не довше, ніж три роки, то можна даний документ скласти без нотаріального засвідчення. Там слід детально прописати права й обов'язки обох сторін, включно з термінами внесення орендної плати та її розміром. Також памʼятайте, якщо ви офіційно здаєте житло в оренду, то ви зобовʼязані сплачувати податки.

Під час заключення договору важливо мати при собі повний перелік документів на житло (витяг із Державного реєстру речових прав). Все тому, що орендарі можуть попросити їх, аби переконатися, що ви точно є власником нерухомості.

  • Договори про надання комунальних послуг і квитанції

Додатково слід укласти договори про надання комунальних послуг і мати на руках останні квитанції. Все для того, аби ваші майбутні орендарі перевірили всі оплати, а також ви могли домовитися про майбутні терміни та способи сплати за комуналку.

"Чітко узгоджені умови є важливим елементом встановлення порядку під час здавання житла в оренду", – запевняють експерти.

Де та як шукати орендарів для свого житла

Існує кілька способів, які вам точно допоможуть:

  • Оголошення на інтернет-платформах. Використовуйте сайти та додатки для оренди житла, такі як Airbnb, Booking.com, OLX, або платформи для довгострокової оренди, щоб розмістити своє оголошення.

  • Співпраця з агентствами нерухомості. Зверніться до місцевих агентств нерухомості, які можуть допомогти в знаходженні орендарів.

  • Соціальні мережі та форуми. Ви можете розміщувати оголошення про здачу житла в оренду на різноманітних соціальних мережах та форумах, де ваші потенційні орендарі можуть шукати проживання.

  • Рекомендації. Питайте у друзів, родичів та колег, можливо, хтось з їх знайомих або знайомих їх знайомих шукає місце для проживання.

  • Оголошення в місцевих газетах або на дошках оголошень. В деяких місцевих газетах або на дошках оголошень в магазинах можна розміщувати оголошення про здачу житла в оренду.

Однак після цього вам треба особисто познайомитися з людиною та впевнитися, що перед вами не шахрай.

Раніше ми повідомляли, яка незвичайна тенденція була зафіксована на первинному ринку житла. Також пропонуємо дізнатися, що відбулося на первинному ринку нерухомості в січні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.