Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Як зекономити на оренді житла – ефективні лайфхаки для українців

Якщо це не перша здача житла, то цілком можливо, що у цій квартирі є якісь недоліки на які варто звернути увагу

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть зекономити на житлі

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

У більшості випадків саме ціна оренди квартири є вирішальною складовою під час пошуку тимчасового житла. Однак варто памʼятати й про свій комфорт, адже на ньому заощаджувати не треба. Це ви можете зробити й в інший спосіб.

Пор це пише 24 Канал.

Знайдіть співмешканця

Найочевидніший та найпростіший спосіб заощадити на оренді житла – знайти співмешканця. Завдяки тому, що ви живете з кимось, то вже можна заощадити чималу суму, адже у такому випадку ви платите не 100% суми, а лише її певну частину. Також можна розділити витрати за комунальні послуги, інтернет та інші платежі й підписки навпіл.

Шукайте недоліки

Якщо це не перша здача житла, то цілком можливо, що у цій квартирі є якісь недоліки. Наприклад, це може бути протікаючий кран, несправні дверцята шафи, подряпаних шпалер тощо.

Саме тому всі такі деталі досить важливо перевірити з двох причин:

  • по-перше, ви не будете платити через чужу недбалість. Тобто, якщо ви все-таки знайшли щось поламане, то можете прописати цей момент у договорі про оренду, адже завдяки цьому ви убезпечуєте себе від неприємних конфліктів з власником помешкання та даремних витрат;

  • по-друге, ви можете домовитись з орендодавцем, що усунення подібних недоліків буде вирахувано з вашої плати за квартиру.

Зменште комунальні платежі

Українці мають спосіб заощадити на щомісячній комуналці. Для початку варто встановити лічильники, якщо у вас ще його немає.

Поради щодо встановлення лічильника:

  • варто встановити окремий лічильник на гарячу та холодну воду, оскільки ціна за різну температуру води теж відрізняється. Вода, що має температуру нижче 40 градусів вважається холодною та нараховується згідно з тарифом на холодну воду;

  • в Україні тарифи у нічний проміжок часу (з 23:00 до 07:00) приблизно у два рази нижчі, ніж вдень, а тому варто теж про це памʼятати.

Договір про оренду

Необхідно приділяти увагу укладенню договору оренди через кілька причин. В першу чергу, це забезпечить вашу безпеку та комфорт. У цьому документі можна детально описати стан житла, меблів, сантехніки тощо, щоб уникнути можливих проблем у майбутньому.

Крім того, укладаючи такий договір, можна зафіксувати стабільну орендну плату за квартиру, що дозволить уникнути зростання цін у майбутньому. Тому вигідно розглядати довгострокову оренду, оскільки вартість нерухомості має тенденцію зростати, і вже через півроку подібна квартира може коштувати значно дорожче.

Раніше ми повідомляли, як змінилася вартість вторинної нерухомості у Львові. Також ми пропонуємо дізнатися, скільки коштує пентхаус у президентському кварталі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.