Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Банкірські рекомендації: 5 способів збільшити свої шанси на кредит від "єОселя"

Експерти запевняють, що вам лише варто дотримуватися кілька кроків, аби точно досягти успіху

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть придбати житло

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні працює програма "єОселя" і саме завдяки їй українці можуть вигідно придбати житло. Однак не всім громадянам можуть надати кредит. Але ви самостійно можете збільшити для цього шанси.

Про це йдеться на сайті Мінфін.

Як підвищити шанси на отримання кредиту

За допомогою даної програми насправді ви можете отримати кредит під найнижчі ставки. Логічно, що через цей фактор чимало українців хочуть нею скористатися. Однак ви самостійно можете збільшити шанси на отримання даного кредиту. Для цього вам варто дотримуватися кілька кроків.

Передусім, варто оцінити бюджет доходів та витрат сім'ї. На цьому етапі вам важливо зрозуміти, яку максимальну суму позичальник може виділити для обслуговування майбутнього кредиту. У більшості випадків банки вважають, що витрати на обслуговування кредитних зобов’язань за діючими та новими кредитами не повинні перевищувати 50% сімейного бюджету позичальника.

Перевірте власну кредитну історію. Якщо у вас є відкриті кредитні ліміти чи картки, які ви не використовуєте, то краще закрити їх взагалі, оскільки банки беруть до уваги навіть потенційні зобов’язання. Також бажано максимально погасити поточні кредитні зобов’язання. Може здебільшого йде про дорогі споживчі кредити, кредитні картки тощо.

Подумайте про долучення фінансового поручителя. Якщо ви зрозумієте, що власних доходів для обслуговування кредиту у вас мало, то банк може запропонувати додаткові нестандартні варіанти. Наприклад, збільшення суми власного внеску, додаткове забезпечення у вигляді фінансової, майнової поруки іншої особи тощо.

Раціонально підійти до пошуку та вибору потенційної нерухомості для купівлі. Якщо у вас невеликий бюджет, то краще вже обрати собі житло з ремонтом, але знаходиться у віддаленіших від центру районах міста, або у передмісті, де вартість 1 м², зазвичай, є доступнішою.

"Також варто розглянути купівлю квартири у забудовників, зважаючи на те, що все більше з’являється на ринку пропозицій, які пропонують квартири з декількома варіантами ремонтів, залежно від обраного бюджету. Що важливо, вартість такого ремонту від забудовника може бути суттєво нижчою (у 2−3 рази), ніж витрати на самостійне приведення житла до ладу", – йдеться у повідомленні.

Також не забувайте, що треба бути максимально відвертим зі своїм кредитним менеджером та надайте йому всі відповідні документи, які необхідні.

Що змінилося в програмі "єОселя"


В Україні розширили програму "єОселя". Тепер є можливість купувати не лише квартири, але й приватні будинки та таунхауси. Згідно з новими правилами, нерухомість має бути не старше трьох років, з розрахунковою площею 62,5 квадратні метри для однієї особи та 21 квадратний метр на кожного члена сім'ї.

Раніше ми повідомляли, яке житло обирають українці за програмою "єОселя". Також пропонуємо дізнатися, яку нерухомість найчастіше купують в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.