Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Квартири подорожчали разом з доларом? Що відбулося з орендою житла в Києві

Пропонуємо дізнатися, як змінилась вартість оренди квартир в столиці України на початку 2024 року

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На початку 2024 року в Києві подорожчала оренда квартир

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У перші дні 2024 року український ринок оренди нерухомості відзначився змінами у вартості орендованого житла. На початку січня нерухомість в Києві подорожчала, а лідером за ціною залишається престижний Печерський район.

Про це свідчать дані онлайн-платформи оголошень M2bomber.

Як змінилася вартість оренди квартир у Києві


Ще 4 грудня 2023 року середня вартість оренди житла в Києві становила 15 726 гривень, але на 3 січня цього року цифра зросла до 16 500 гривень. Це означає, що за один місяць власники квартир, які пропонують їх в оренду, підняли ціни на 4,92%.

При цьому зазначимо, що оренда плата за нерухомість в столиці зростає протягом шести місяців. За цей період квартири подорожчали на 36,74%.

Які зараз ціни на оренду квартир в різних районах Києва


Розглядаючи ціни на оренду в різних районах Києва, виділяється Печерський район, де ціна традиційно залишається найвищою, досягаючи середнього значення у 32 950 гривень.

На другому місці розташувався Шевченківський район, де власники квартир в середньому здають їх за 24 000 гривень. Зазначимо, що наприкінці грудня ціна в цьому районі була ще вищою – приблизно 29 000 гривень.

З великим відривом третє місце посідає Солом'янський район з середньою орендною платою 18 000 гривень на місяць.

Середні ціни на оренду квартир встановлюють в Голосіївському, Дніпровському та Подільському районах. Українці можуть знайти нерухомість за ціною від 15 000 до 17 000 гривень на місяць.

Якщо ви у пошуках більш бюджетних варіантів оренди житла в Києві, то варто звернути увагу на ці райони:

  • Деснянський – 10 500 гривень;
  • Дарницький – 13 950 гривень;
  • Святошинський – 14 550 гривень.

Чому взимку не дешевшає оренда нерухомості в Києві


Зазвичай взимку на ринку оренди квартир спостерігається зниження вартості оренди. Однак окремі однокімнатні квартири зберігають свою привабливість для орендарів, особливо через нестандартну ситуацію. За словами рієлтора Богдана Маковецького, попит на таке житло підвищився у другому півріччі 2023 року, що призвело до зростання цін на оренду однокімнатних квартир на 30%.

Експертка Ірина Луханіна зазначила стабільний попит на однокімнатні квартири, але не на рівні літнього ажіотажу. Такі квартири швидко здаються в оренду буквально за 3-5 днів.

Крім того, зростає зацікавленість до оренди житла в закритих житлових комплексах з власною територією через наявність генератора, стабільність опалення та водопостачання під час відключення світла в холодний період.

Важливими факторами стали відсутність об'єктів енергетичної, критичної та військової інфраструктури поблизу будинків. Також українці почали обирати квартири не вище сьомого поверху, що пов'язано із загальним страхом перед можливими прильотами та загостренням війни. Також спостерігається зменшення попиту на оренду квартир на лівому березі столиці через страх перед зупинкою метро та аварійним станом мостів.

Раніше експерт розповів, які квартири купуватимуть українці у 2024 році. Також ми пропонуємо дізнатися, як уникнути шахрайства при оренді житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.