Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Оренда житла в Києві: як змінилися ціни наприкінці 2023 року

А от районом, де і досі найвищі ціни, вважаються, як завжди, Голосіївський, Шевченківський та Соломʼянський

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

У столиці змінилась вартість оренди

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість на оренду житла в Києві теж неодноразово зазнавала змін. Однак саме за останні три місяці ціна значно знизилась. Наприклад, якщо порівнювати ціни в кінці листопада і під кінець грудня, то аналітики досі фіксують падіння на 6%.

Про це йдеться в даних M2bomber.

Якщо ж порівнювати початок листопада до початку грудня, то зниження у вартості було суттєвішим – приблизно -12%.

Як змінилася вартість оренди квартир у Києві

Наприклад, ще 20 листопада українці могли знайти квартиру у столиці в середньому за 17 076 гривень. Проте зараз середня вартість становить 16 тисяч гривень.

А от районом, де і досі найвищі ціни, вважаються, як завжди, Голосіївський із середньою вартістю 33 500 гривень. Наступним в списку буде Шевченківській, де ціна оренди в середньому коштує 28 900 гривень. Ну і звісно Солом'янський район, де вартість вже значно нижча, а саме 18 950 гривень.

Три райони із найдешевшими цінами:

  • Деснянський – 11 500 гривень;

  • Дніпровський – 13 250 гривень;

  • Святошинський – 14 590 гривень.

Як слід точно орендувати квартиру

Оренда квартири в Україні вимагає кількох кроків для успішної угоди:

  • Пошук квартири. Почніть з визначення вашого бюджету та вимог до квартири: кількість кімнат, розташування, умови оренди. Використовуйте онлайн-платформи, агентства нерухомості або соціальні мережі для пошуку пропозицій.

  • Огляд квартир. Організуйте огляд кількох потенційних варіантів, враховуючи умови оренди, технічний стан квартири та її розташування.

  • Укладання договору. Після вибору квартири обговоріть умови оренди з власником і уточніть умови укладання договору оренди. Пам'ятайте, що договір повинен чітко визначати умови, права й обов'язки обох сторін.

  • Перевірка документів. Переконайтеся, що власник має всі необхідні документи для оренди квартири та проведіть перевірку цих документів.

  • Оплата та вступ. Після узгодження умов і підписання договору здійсніть оплату орендної плати та внесіть заставу, якщо це передбачено, щоб розпочати проживання.

Це загальні кроки при оренді квартири в Україні, але будьте обережні та ретельно перевіряйте умови угоди перед укладанням договору.

Як зекономити на оренді житла

Більшість орендарів обирають квартиру за ціною оренди. Проте не варто забувати про комфорт, оскільки на ньому не варто економити, і є інші способи досягнення цієї мети. Для цього варто звернути увагу на ці поради:

  • знайти співмешканця, щоб сплачувати оренду плату навпіл;

  • знайти недоліки, аби збити вартість оренди;

  • укласти договір оренди квартири, де буде вказана фіксована ціна за проживання у квартирі.

Більше читайте тут.

Раніше ми повідомляли, чи має попит нерухомість на деокупованій території. Також ми писали, як змінилися вимоги українців до орендованого житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.