Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Таємницю розкрито: чи можна заробити більше грошей не суборенді

Важливо, що всі тимчасові та грошові витрати на обслуговування квартири лягають лише на посередника

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть заробити ще більше грошей

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці, які мають додаткове житло, вирішують його здавати в дострокову або подобову оренду, адже це досить вигідно та стабільно. Однак існує ще один варіант, а саме – суборенда, яку деякі українці побоюються.

Про це йдеться на сайті tips.in.ua.

Здавати квартиру в суборенду

Якщо ви обрали цей варіант, то варто розраховувати на більший прибуток, ніж могла б приносити довгострокова оренда житла. У такому випадку вам треба підписати договір із посередником-орендарем, який і буде здавати вашу квартиру подобово.

Зверніть увагу, що всі тимчасові та грошові витрати на обслуговування квартири, а також завдання пошуку клієнтів лягають лише на посередника.

Скільки можна заробити

Дохід буде проміжним між довгостроковою та короткостроковою орендою. Адже ви матимете прибуток від подобової, але мінус винагороду посередника. Але точна ціна буде залежати від того, яке у вас житло, де воно знаходиться тощо.

Як підготувати квартиру

Перевагою цієї методики заробітку є можливість здати новобудову квартиру без ремонту. У цьому випадку орендна плата буде нижчою, ніж у випадку, коли квартира була б готовою до життя і меблі та техніка залишалися б у вашій власності.

Де шукати клієнтів

Можна укладати договір з компанією, яка спеціалізується на короткостроковій оренді або з особою. Також можна шукати посередника-орендаря на вебсайт, які спеціалізуються на нерухомості.

Які документи необхідні

У договорі обов'язково слід вказати, що орендар має право передавати квартиру в суборенду. Без цього пункту домовленості, укладених посередником з мешканцями, можуть бути неправомірними. Цей елемент дозволяє вам установлювати вищу орендну плату, ніж у випадку звичайної оренди квартири одному мешканцю на тривалий термін.

Також важливо визначити процедуру в разі пошкоджень у квартирі. Визначити, чи несе відповідальність посередник за ці наслідки й, якщо так, яким буде механізм компенсації збитків. Договір укладається на період до пʼяти років і для його оформлення потрібні паспорти власника квартири та орендаря, або юридичні документи компанії, якщо угода укладається з фірмою.

Як зекономити на оренді житла

Раніше ми вже писали про те, що більшість орендарів обирають квартиру за ціною оренди. Проте не варто забувати про комфорт, оскільки на ньому не варто економити, і є інші способи досягнення цієї мети. Для цього варто звернути увагу на ці поради:

  • знайти співмешканця, щоб сплачувати оренду плату навпіл;

  • знайти недоліки, аби збити вартість оренди;

  • укласти договір оренди квартири, де буде вказана фіксована ціна за проживання у квартирі.

Більше читайте тут.

Раніше ми повідомляли, чи має попит нерухомість на деокупованій території. Також ми писали, як змінилися вимоги українців до орендованого житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.