Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Боротьба епох: які переваги та мінуси мають "сталінки" й новобудови

Багато покупців хочуть купити квартиру в новому будинку, а дехто надає перевагу старому житловому фонду

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Люди надають перевагу одному з видів житла

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Наразі на ринку нерухомості, не зважаючи на війну, продовжують будувати нові обʼєкти. Також все більше людей звертають на них увагу, коли купують житло. Однак і досі в країні є ті, хто робить свій вибір на користь "сталінок". Ба більше, у кожного з видів житла є свої плюси та мінуси, про які варто знати заздалегідь.

Про це пише oksagen.

Позитивні якості "сталінок"

Ці квартири дійсно мають чималий попит, попри роки їх будівництва. Такі будинки заведено вважати якісними та надійними, і будували їх двох типів:

  • для керівницького складу;

  • для масового заселення.

Перший варіант "сталінок" має:

  • велику площу;

  • високі стелі до чотирьох метрів;

  • ліфти;

  • фасади прикрашені колонами та ліпниною.

У більшості випадків такі будинки, як правило, знаходяться в історичних та центральних районах.

"Квартири в номенклатурних будинках вважаються елітними й мають високу вартість. "Сталінки" дійсно виглядають набагато більш представницько і солідно, ніж "хрущовки" або стандартні нові висотки", – зазначають експерти.

Великі приміщення та високі стелі – це одні з переваг таких житлових приміщень. Однокімнатні квартири у таких будинках зустрічаються вкрай рідко, основними є три- та чотирикімнатні варіанти. Стіни відзначаються відмінною звукоізоляцією й добрим збереженням тепла.

Зазвичай на території "сталінських будинків" розташовується лише 3-4 квартири, а оскільки будівлі переважно не перевищують 5 поверхів, всі мешканці добре знають один одного. Внутрішні двори великі та доглянуті, що робить знаходження паркувального місця простішим.

У "сталінських будинках" є кілька недоліків, зокрема застарілі комунікації. Інженерні системи у цих будинках не розраховані на сучасні навантаження та багато електроприладів. Важливо дізнатися, чи проводилися капітальні ремонти у будівлі. Більшість "сталінок" зазвичай приєднані до централізованої системи опалення, іноді обладнані індивідуальними.

Варто відзначити, що термін "сталінка" належать до різноманітного житла, яке може відрізнятися плануванням, площею та будівельними матеріалами. Деякі "сталінки" будувалися у робочих районах. Це зазвичай двоповерхові будинки з одним під'їздом, з кращим плануванням, ніж у "хрущовках", і вищими стелями, але загалом вони відстають за рівнем комфорту й престижності від нових будівель бізнес та преміумкласу.

Переваги новобудови

У новобудовах ви можете знайти житло на свій смак. А технічний стан будинку та якість залежить від забудовника та від класу житла. У новобудовах є нові комунікації, які відповідають сучасним вимогам, а ще зроблені якісно та прослужать не один рік.

У панельних новобудовах – тонкі стіни, а тому погана звукоізоляція, але також там є можливість встановити теплолічильник, а це допомагає економити на платежах і самостійно визначати температуру повітря у квартирі в зимовий час.

Відповісти на питання, що краще "сталінка" або новобудова – складно, адже все залежить від потреб покупця.

Раніше ми повідомляли, за якими квартирами "полюють" нові покупці. Також ми писали, чи має попит нерухомість на деокупованій території.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.